Tesettür abiye, kapalı kadınların özel davetlerde düğün, nişan ya da söz gibi etkinliklerde giydikleri abiye elbise türlerinden biridir. Tesettürlü kadınların sıkıntılı olduğu bir durum olan abiye konusu, gelişen tesettür modası ile beraber her yaşa ve her kadınlara hitap etmeye başlamıştır. Bu şekilde şık, göz alıcı, modern, dikkat çekici, ve özel tasarımlarla tesettür modasına yeni bir soluk gelmiştir. Bu tarz abiyeleri her kadın giyebilir. Ancak yaşa ve fiziğe uygun bir şekilde doğru kombin yapmak önemlidir. İlk olarak elbiseye uygun eşarp seçimi yapılmalıdır.

Tesettür Abiye Tercihi

Tesettür abiye, fiziğe ve yaşa uygun giyildiği zaman sizi daha zarif ve şık göstermektedir. Kilolu kadınların balık model, dar üste yapışan, pullu ve payetler ile süslenmiş özel dikim tesettür abiye modelleri tercih etmeleri gerekir.

Tesettür abiye vücudu sarmayan ve içinde rahat edebileceğiniz şekillerde olmalıdır. Yazın ya da kış aylarında tercih edilen abiye modellerinde kumaşlar kişiyi yakmadan serin tutabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Özellikle sıcak aylarda tercih edilen kumaşlar terletmeyen sıkmayan ve bunaltmayan kumaşlar arasındadır.

Boyundan bağlamalı eşarplar ile birlikte kullanılan tesettür abiye modelleri genellikle koyu renk ağırlıklıdır. Kına gecelerinde ve düğünlerde oldukça şatafatlı görüntünün altına giyilen ayakkabılar bu abiyelere uygundur. Ölçüler bu doğrultuda belirlenmektedir. Kişi ister ise kendine göre abiye çeşidini özel olarak da diktirebilir. Böylelikle abiyenizin nasıl olmasına kendiniz karar verebilirsiniz.

Tesettür abiye seçiminde ilk önce abiyenin giyileceği yer ve zaman önemlidir. Giyilecek yer olarak nikah gibi sade bir tören ise sade abiyeler seçilmelidir. Ayrıca renk konusunda da sade abiye modelleri bu tür davetler için önerilmektedir. Kına, kutlama gibi davetlerdeyse daha gösterişli abiyelerin tercih edilmesi şıklık ve .ön planda olma bakımından oldukça önemlidir. Tesettür abiye seçimi sırasında kişinin vücut yapısı önemlidir ve bu doğrultuda abiye seçilmesi gerekir. Özellikle kadınların dikkat ettiği fazla kiloların gizlenmesi için abiye kıyafetleri yeterli kalmayabilir. Bu nedenle alınacak olan tesettür abiye elbiselerin mutlaka ilk olarak denenmesi ve gerekli olan düzenlemelerin yapılması önemlidir. Nişan ya da nişan gibi özel günlerde beyaz abiyelerin tercih edilmesi daha iyidir. Bu abiyelere ek olarak gümüş renk takılar ve beyaz tonlarda eşarplar tercih edebilirsiniz.

Tesettür abiye fiyatları pahalı gibi gözükse de üzerinde taşıdığı taşlar ve sadeliğine göre değişkenlik gösteren aksesuarlar fiyatı belirlemektedir. Çoğunlukla özel dikim abiyeler kumaşları kendi seçildiğinden daha fazla fiyatlara dikilmektedir. Ancak tercih edilen Nurtuba abiyeleri her bütçeye uygun şekillerde tasarlanmaktadır.

Şık, rahat ve kaliteli kumaşlar ile yapılan abiyelerin oranı daha fazladır. Fiyat aralığı seçilen modellere göre değişiklik göstermektedir. Bu tamamen kıyafeti giyecek olan kişinin seçimine bağlıdır. Bazı abiye modelleri çok pahalıyken, bazı abiye modelleriyse uygun fiyatlara satışa sunulmaktadır.