Tente sistemlerinin fazla çeşidi olmasına karşılık tentelerin bazı özellikleri daha çok tercih edilir neden olur. Bunlar arasında ilk sırada mafsallı olanlar gelir. Mafsallı olan tenteleri genelde işletmeler tarafından daha çok tercih edilir. Bunun nedeni ise çevirme kolu olmasından dolayı kullanım çok rahattır. Kullanılacak alana göre şekil alır. Kullanılan yerlerin ev olması durumunda bile kolaydır. Sabit tente modelleri kullanıldığı yerler de azımsanmayacak kadar fazlardır. Bu tente modelleri ise genel olarak balkon, dükkan, kafe veya teras tarzı yerlerde tercih edilmektedir.

Pergola en sık kullanılan modellerinden biridir. Çay bahçesinde veya bahçelerde gördükleriniz genelde bu modellerdir. Pergola veya diğerlerine motor takılması sonucunda elde edilen motorlu türleri vardır. Bu türlerin kullanılması sonucunda da daha pratik sonuçlar elde edilir. Bundan dolayı kumandalı paneller veya uzaktan kontrol sağlayan kumandaların takıldığı modeller den üretilmiştir. Körüklü olarak adlandırılan modeller de mevcuttur. Bu modellerin kullanımlarında da çok dekorasyon bulunur.

Dekorasyonlarda hem şık hem de kullanışlı olmalarından dolayı bu model daha çok tercih edilir. Halk arasında karpuz model olarak da adlandırılır. Pembe renkte olanları ise çok tercih edilir. Bu ön kısımların korunması ve daha tertipli görünmesi adına kullanımı tercih edilir. Klasik ev ve dükkan tipi tente olarak da görülür. Ev tipi koruma ve şıklık elde etmek isteyenler için en önemli tasarımlardan bir tanesidir. Bunlar da kafe gibi yerlerde pratik çözüm sunmasından dolayı tercih edilir.