İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'ın teknik direktörü Sam Allardyce, Cenk Tosun'un transferi için anlaşma sağlandığını doğruladı. 
İngiliz teknik adam, İngiltere Federasyon Kupası 3. turunda yarın Liverpool ile deplasmanda oynayacakları derbi maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Allardyce, Beşiktaş'ta forma giyen Cenk Tosun'un transferiyle ilgili soru üzerine, "Cenk Tosun'un transferi için anlaşma sağlandı, detaylar üzerinde çalışılıyor. Umarım lisansı zamanında yetişir ve kupa maçında oynatabiliriz." diye konuştu.

Federasyondan Everton'a Tebliğ

Cenk Tosun transferine İngiltere Futbol Federasyonu (The FA) da dahil oldu. Cenk Tosun için iş resmiyete dökülmeye kalırken The Federasyon ise Cenk'in Liverpool maçında oynayabilmesi için şartları açıkladı.

Liverpool maçına yetişemezse Tottenham maçında oynayacak

İngiltere Futbol Federasyonu, Cenk Tosun'a yarın öğlene kadar imza attırılması halinde aynı günün akşamı Liverpool maçının kadrosunda olabileceğini Everton'a iletti. Eğer imza öğleden sonraya kalırsa 13 Ocakta oynanacak Everton-Tottenham deplasmanı oynayacağı ilk maç olacak.

BBC maçı naklen yayınlayacak

FA Cup 3.Tur maçı yarın akşam (5 ocak) TSİ 22.55'te başlayacak. Cenk Tosun böylece İngiltere Ligi'nde ilk maçına Anfield Road'da çıkacak ve İngiliz futbolseverlere yeteneklerini sergileyebilecek, BBC ise maçı naklen yayınlayacak.

İngiliz basını, iki kulübün 26 yaşındaki futbolcunun transferi için 27 milyon sterlinlik anlaşmaya vardığını iddia etmişti.