Van'ın geleneksel lezzetleri arasında yer alan otlu peynir, kokusu ve aroması ile çok lezzetli bir peynir çeşidi olarak tüketilir. Tadı, aroması ve üretim şekli ile Van ile özdeşleşen bir süt ürünüdür. Genellikle Van peyniri üretimi koyun sütünden gerçekleşir. Peynirin içerisinde pek çok farklı ot çeşidi bulunur. Bu otların bazıları ise; sirmo, yabani nane ve kekik gibi otlardır.

Ot çeşitliliğinin çok fazla olması sebebi ile daha çok bu peynir ürünü Van'ın Gevaş ve Erciş bölgesinde üretilir. Otlu peynir üretimi aşamasında kullanılan bu şifalı ve çok yararlı bitkiler sayesinde çok fazla besleyici ve sağlıklı süt ürünü olarak tercih edilir. Birçok sağlık problemine derman olur. Bu nedenle Van peyniri çok fazla kişi tarafından tercih edilir. Alam istediğinizde Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.

Van Otlu Peynir Nasıl Tüketilebilir?

Van otlu peynir kendine has bir kokusu ve aroması ile tadından söz ettiren bir peynir olarak kahvaltı sofralarında yer buluyor. Sağlıkla ve lezzetle tüketebileceğiniz besinler arasında yer alır. Van peyniri üretim aşamasında kullanılan otlar, çiçeklenme döneminde yaylalardan toplanır ve hazırlanan peynire eklenir. Peynir kendi salamura suyunda bekletilir ise tuzlu bir peynir olarak karşımıza çıkar. Fakat peyniri az tuzlu ya da tuzsuz yükletmek isterseniz birkaç dakika suda bekletmeniz yeterli olur. Sizde peynirden faydalanmak isterseniz, Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.

Kaynak : https://www.vanotlupeyniri.com/peynir-cesitleri.html