Oksijen probunun kullanıldığı alanlar ve cihazlar nelerdir? Oksijen Probu özel üretim ekipmanıdır. Özellikle endüstriyel çalışmalar sonucu ortaya çıkan ürünlerden ısıtma fırınları, yakma fırınları ve kazanlarda yüksek sıcaklıktan dolayı oluşan yanmaların önüne geçebilmek için ve daha pek çok alanda oksijen ölçümünü ile kontrolünü yapmak için kullanılan bir ekipmandır.

Oksijen Probunun Kullanıldığı Alanlar ve Cihazlar

 Bir ürünün materyal olarak tasarlanması kadar yazılımı da oldukça önemlidir. Bunun için Oksijen Probu üretiminde ya da kullanılacağı cihazdaki bağlantısında Fornax Mühendislik ve Yazılım şirketi gerekli çalışmaları yapmaktadır.  Genel olarak sunduğu yazılım servislerinden SCADA ve MES Çözümlerinde olduğu gibi Oksijen Probu’nun da geliştirilmesinde kalite ve yeniliği temel alırlar. Diğer yandan Fornax Software şirketinin bünyesinde Oksijen Probu’nun kullanıldığı alanlar ve cihazlar da bulmaktadır.

Oksijen Probu’nun Kullanıldığı Cihazlar

  • Referans ve Yanma Havası İle Oksijen Probu Kontrol Muhafazası
  • Oksijen Probu Referans Havası ve Yanmış Hava Muhafazası
  • Yanma Kontrolü İçin Oksijen Probu
  • Kendinden Isıtma Hazneli Oksijen Probu
  • Lambda Probu Endotermik Gaz Jeneratörü Kontrol Sistemi
  • Karbürleme Fırını Kontrol Cihazı

Cihazların isimleri ve kullanıldığı alanlara bakıldığında da Oksijen Probu daha çok kontrol işlevi görmektedir. Tıpkı atmosfer kontrolünde olduğu gibi Oksijen Probu da kullanıldığı cihazlarda kontrol işlemi yapmaktadır. Hem ürünlerin daha verimli çalışmasına hem de olabilecek tehlikelerin önüne geçmek ve önlem almak için kullanılır. Bu kontroller de Fornax şirketinin servislerindeki titiz çalışmalarını temsil eder.