Zeytin Allah'ın insanlara bahşettiği önemli bir besin gıdasıdır. Zeytinyağından salatasına kadar her lezzete lezzet katan bir şifalı üründür. Huzur ve bereketin anlamına zeytin, hasat zamanlarında toplanarak sofralara yeşil ve siyah zeytin olarak gelmektedir.

Zeytin kendisi olduğu kadar zeytin yapılan zeytinyağı insanlar tarafından en çok tüketilen bir üründür. Özel bir tadı olan zeytin yaprağından bitkisel çay üretimi de yapılmaktadır. Uyar Zeytincilik kurulduğu günden beri Bodrum yöresinin en lezzetli zeytin çeşitlerini ve zeytinyağlarını müşterilerinin sofralarına ulaştırmaktan gurur duyuyor.

Zeytin ve Zeytinyağları Faydaları

Bir sağlık deposu olan zeytinin insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Sabah kahvaltısında tansiyonu olan insanların tansiyonlarını dengede tutması ve öğünlerde yağ ihtiyacını karşılamaktadır. Bu faydalar dışında sindirimi kolaylaştırması, saç, cilt ve tırnak besleyici özelliği, kanseri önlemesi, tok tutması ve kalp sağlığını koruması gibi birçok faydası bulunuyor.

Zeytin Çeşitleri Nelerdir?

Ege Bölgesinin önemli bir tadı olan bodrum zeytin çok eski bir geçmişe sahip olup birçok insan geçimini zeytincilikle sağlamaktadır. Doğru bir şekilde hasat yapıldıktan sonra işlenmesiyle eşsiz bir tat olan zeytinler genel olarak siyah ve yeşil zeytin türü olarak sofralara gelmektedir. Ege Bölgesi 63 milyonluk zeytin ağacı potansiyeline sahip olup ülkenin tamamına yakının yağ ihtiyacını karşılamaktadır.

En İyi Zeytin ve Zeytinyağı Seçimi

Zeytinin sofralara kattığı lezzeti yanında zeytinden üretilen zeytinyağı da hastalıklara karşı korunmak için kullanılan önemli birer doğal gıdalardır. Kaliteli ve doğal bir zeytin, zeytinyağı tercih edilirken bazı hususlar göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Öncelikle zeytinyağı tercih edilirken renginin altın sarısından yeşile doğru bir tonda olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Zeytin seçimi ise işlenme şekline ve yağ oranına göre tercih edilmesinde fayda bulunmaktadır.

Zeytin ve Zeytinyağı Almanın Kolay Adresi

Sağlık açısından tercihini zeytin ve zeytinyağından yana kullanan kişilere birçok yararlar sağlanmaktadır. Duyusal özellikleri olan koku, aroma ve mineraller bakımından zengin olan zeytin zeytinyağlarını Uyar Zeytincilik ile tüketme şansınız bulunmaktadır. Hem kahvaltı sofralarında hem de meze olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızın bağışıklık sisteminin güçlü olması için zeytin ve zeytinyağlarını gönül rahatlığı yedirebilirsiniz.