Lake, astarlama tekniğiyle yapılan bir cilalama yöntemidir. Lake kapak, ham MDF materyal üzerine astarlama yapılmasının ardından poliüretan veya akrilik boyaların uygulanması yoluyla yapılan kapaklara verilen isimdir. Lake kapağın astarı çok önemlidir çünkü boyanın kalitesini belirleyen astarın kendisidir. Günümüzde parlak lake kapaklar daha fazla tercih edilmektedir. Bunun sebebi parlak lake kapakların daha modern ve şık bir görünüm sağlamasıdır.

 ?

            Lake kapaklarda boya, MDF ile 0 kaynaşır. Boyama sonrası MDF'in dış ortamla irtibatı tamamen kesildiği için kapaklarınız buhardan, sudan ve nemden kesinlikle etkilenmez.

 Lake kapaklar dekoratiftir. Modern ve şık görünümü nedeniyle evin her köşesinde Lake kapak kullanılabilir.

            Lake kapak uzun dönemde ekonomiktir. Lake kapakların rengini değiştirmek mümkün olduğu için tüm dolaplarınızı değiştirmeniz gerekmez. Rengini değiştirmek istediğiniz zaman kapaklarınızı düşük bir ücret karşılığı istediğiniz renge çevirebilirsiniz.

            Lake kapaklar diğer kapaklarda olduğu gibi renk sınırlamasına sahip değildir. Sınırsız renk seçeneği bulunmaktadır. Lake kapak sipariş verirken mobilyalarınıza uygun, istediğiniz şekilde ve renkte tasarlayabilirsiniz.

            Lake kapaklar yıllar sonra bile canlı ve parlak görünmektedir. Lake kapaklar cilalama işlemi yenilendikten sonra ilk gün olduğu gibi parlak ve canlı görünmektedir. Lake kapakların renklenmesi sırasında kullanılan boyalar sararmaya karşı dirençlidir. Lake kapakların boyaları insan ve çevreye zararlı maddeler içermeyen, KA-Q, TS-EN, ISO 9001-2000 kalite belgelerine sahiptir. Doğrudan ve uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalmadığı sürece kapaklarınızı uzun yıllar, ilk günkü canlılık ve parlaklığı ile kullanabilirsiniz.

            Lake kapakların temizlenmesi kolaydır. Lake kapağı temizlemek için nemli bir bez veya mikro fiber bez kullanılmalıdır. Lake kapaklarınızı temizlerken kimyasal temizleyiciler kullanmayınız.

 

            Lake kapaklar alındıklarında yüksek ücretli gibi görünseler bile uzun vadede ekonomiktir. Hem sıkıldığınızda düşük bir fiyata istediğiniz renge çevirebilir hem de kapaklarınızı mat duruma geldikleri zaman Pasta & Polish yaptırarak ilk günkü canlılık ve parlaklığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

 LAKE KAPAĞI DİĞER KAPAKLARDAN AYIRAN FARKI NEDİR?

            Lake kapaklar temelde üretim yöntemleri nedeniyle diğer kapaklardan ayrılmaktadır. Lake kapağa renk veren yüzey kaplama malzemeleri (Akrilik panel, PVC Membran ve laminann) MDF yüzeyine tutkal yardımıyla ve belirli bir sıcaklık ile basınç altında preslenir ve yapıştırılır.

 normal kapakların kenarları ise tutkal ile PVC kaplanır. Bu nedenle diğer kapaklarda sürekli neme, suya veya buhara maruz kaldıklarında tutkal zayıflayarak PVC bandın gevşemesine neden olabilir.

            Lake kapaklarda ise ana malzeme olan ham MDF'nin üzerine polyester astar atılarak poliüretan boyalarla kaplandığı için, boya MDF ile 0 oranda kaynaşır. Boya ile MDF’nin dış ortamla ilişkisi tamamen kesilmiş olur. Bu nedenle kapaklarınız nemden, sudan ve buhardan asla etkilenmezler. ve fiyatları hakkında bilgi almak için sirinkapak.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 Kaynak: