İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nda Kadir Topbaş'ın istifasının ardından boşalan koltuk için AK Parti'nin adayı resmen açıklandı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde AK Parti'nin adayı oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün yeni başkanını seçecek. Geçen cuma günü Kadir Topbaş'ın istifası ile boşalan İBB Başkanlığı koltuğu için bugün saat 15.00'da il meclisinde seçim yapılacak.

AK PARTİ'NİN ADAYI MEVLÜT UYSAL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası sonrası yeni başkan bugün  yapılacak olağanüstü meclis toplantısında seçilecek. AK Parti grup toplantısı bitti. ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, canlı yayında yaptığı açıklamada, 'Burada sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı sayın Kadir Topbaş Bey'e bir kez daha teşekkür ederek ifade etmek isterim ki istifasıyla boşalan süreçte bir temayül yoklaması yapıldı. Bu temayüle 337 arkadaşımız katıldı. İstanbul'daki milletvekillerimiz,bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, ilçe başkanlarımız, üç kademeli ilçe başkanlarımız, il yürütmemiz herkes buradaydı. Bu temayülde çıkan sonuçlar ve bu temayülle birlikte sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesiyle beraber inşallah İstanbul'umuzu bundan sonraki süreçte yönetecek olan arkadaşımız dün akşam Cumhurbaşkanımız merkez yürütme kurulu toplantısından sonra ifade etiler. Allah hayırlı ve mübarek eylemesi kaydıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti ailesinin sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, adayı olarak Başakşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal' dedi.

RAKİBİ EKREM İMAMOĞLU

Uysal'ın Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde rakibi CHP'li Ekrem İmamoğlu olacak. İmamoğlu, halen Beylükdüzü Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor. 

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Uysal, 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini sürdürürken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.