CNC işleme teknolojisi, bilgisayar kontrollü eksenler aracılığıyla hareket ettirilen ve kesici takımlar ile iş parçasından talaş kaldırılarak şekillendirme yapan bir talaşlı imalat yöntemidir.

Günümüzde CNC işleme teknolojisi, neredeyse bütün endüstrilerin ihtiyaç duyduğu en yaygın imalat teknolojilerinden biridir. Gelişen teknolojilerle birlikte CNC İşleme, dik işlem, torna vb. takım tezgahlarını içerebilen ve çok eksenli çalışabilen CNC işleme merkezlerine dönüştü. Bunun yanı sıra sadece CNC dik işlem, CNC torna gibi üretimler gerçekleştiren işleme merkezleri imalatın yapıldığı alanlarda en yaygın kullanılan makine tezgahlarıdır.

CNC İşlemede Kullanılan Başlıca Alanlar

CNC işleme genel olarak; tarım, makine, otomotiv, havacılık, beyaz eşya sektörlerinde çok sık kullanılmaktadır. Bu bakımdan CNC işleme merkezlerine, imalat alanında seri ve hatasız üretim için sıklıkla başvurulur .Bilgisayarlı kontrol ünitesi sayesinde teknik bilgilerin hepsi kalıcı bir şekilde CNC işleme merkezlerinin hafızalarında saklanmaktadır. Böylece aynı üretimi operatöre ihtiyaç duymadan defalarca gerçekleştirerek enerji ve zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Ahşap, metal, plastik, pleksi, seramik ve kompozit olan malzemelerle karmaşık geometriye sahip kesme işlemi, delme işlemi, delik büyütme veya tornalama işlemi kısa bir sürede üretim gerçekleştirebilirsiniz. CNC işlemenin başlıca kullanım alanları:

  • Talaşlı imalat alanı
  • Fabrikasyon
  • Kaynakçılık
  • Üst düzey press, muayene ve kontrolleri
  • Montajlama işlemleri

CNC Ne İçin Kullanılır?

CNC işleme teknolojisi, sabit veya hareketli parça üzerinde motor kuvvetiyle tahrik oluşturan kesici veya torna takımları aracılığıyla, malzemeye istenen şekli vermek adına eksenler boyunca, bilgisayar kontrollü hareket ederek talaş kaldırma işlemini uygular. Prototipleme, seri üretim ve son ürün üretimine çok uygun bir imalat teknolojisidir. orta ölçekteki adetlerde kullanıcı ve tasarım testi, pazar sonrası eklenti ve kişiselleştirme ekipmanları üretimleri ve pazarda yer alacak son ürünlerin seri üretim talepleri için ideal bir üretim teknolojisidir. CNC işleme teknolojisi insan gücünü arka plana atarak otomatize sistemlerle seri imalatlar gerçekleştirir. Dakikalar içerisinde yüzlerce endüstriyel parça imal edebilirsiniz.

CNC Kullanımının Avantajları

CNC işlemenin birçok farklı avantajı vardır. CNC İşleme ile üretilen ürünlerin mekanik ve ısıl dayanımları, istenilen malzemeye göre değişmekle birlikte, mükemmel kalitededir. Geniş malzeme yelpazesi sayesinde ihtiyacınıza uygun şekilde metal ve plastik birçok farklı malzeme seçeneği sunar. Çeşitli geometrilere sahip, yüksek düzeyde hassasiyet gerektiren parçalarınızı 3,4 veya 5 eksenli CNC işleme merkezlerini kullanarak ürettirebilirsiniz. Gelişmiş işleme merkezleri sayesinde ayarlama, kontrol, bağlama gibi manuel hareketleri minimize ederek zaman kayıplarını ve kaba hataları ortadan kaldırır. Yüksek ölçüsel tutarlılık ve yüksek dayanım gibi özelliklere sahip seri üretim parçalarını rahatlıkla üretebilirsiniz.

CNC İşleme hakkında bilgi ve fiyat teklifi almak için https://www.tridi.co/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.