Akustik kumaş panel kullanılan mekanlarda sesin duvar ve tavana çarparak yansıması engellenir. Ortamda yankı ve çınlama oluşmaz temiz bir ses alınır. Özellikle kalabalık çalışma ofislerinde ve büyük hacimli mekanlarda oluşan yankı yüksek derecede rahatsızlık vermektedir. Bunun önlenmesi için Akustik Panel kaplama yapılması en kullanışlı ve estetik çözümdür. Tavan ve duvardaki tesisat ve elektrik detayları doğrultusunda akustik panel üzerine delik açılabilmesi malzemeyi kullanışlı kılar. Özellikle akustik duvar panelleri uygulaması bazı durumlarda müşterilerimiz tarafından da yapılabilmektedir. Akustik kumaş kaplı panellerin ön ve arka yüzeyi cam yünü kaplı yüksek yoğunluktaki levhanın görünür yüzeyi ve güçlendirilmiş tüm kenarları değişik renk seçenekleri mevcut olan darbeye dayanıklı kumaş ile kaplanmaktadır.

Akustik panellerin ön ve arka yüzünün kaplanmasında kullanılan kumaşların ne işe yaradığının anlaşılabilmesi için akustik kumaş nedir sorusunun yanıtlanması gerekmektedir. Akustik Panel çeşitlerimizin pek çoğunda gördüğünüz akustik kumaşlar doğal reçine liflerinden üretildikleri için oldukça sağlam yapıdadırlar. Yanmaya karşı kaplandığı paneli koruyan bu kumaşlar farklı desen ve renk alternatifleri ile panellere dekoratif görünüm kazandırırlar. Duvar ve tavan panelleri, masa seperatörleri, bölme paravanlar gibi pek çok kullanılan ses izolasyon malzemesinde kullanılabilen bu kumaş türleri sayısız renk ve desen alternatifine sahiptir. Akustik düzenleme malzemeleri arasında sıklıkla tercih edilen akustik kumaş kaplı panel görüntü kirliliği oluşturmadan ses yalıtım ve izolasyonuna yardımcı olmaktadır. Oldukça estetik, şık tasarımı ve çokça renk seçenekleri ile bir tablo gibi görünen uygulandıkları mekânlara farklı havalar katan akustik kumaş kaplı panel hem görünüm hem de donanım açısından birebirdir. Kolay temizlenir, nemi, kiri, kokuyu içerisinde barındırmaz, solmaz, yanmaz ve aşınmaz özelliktedir.

Ortam akustiğinin iyileştirilmesinde kullanılan kumaş kaplı panel tüm duvar ve tavan detaylarında kullanılabilir. Mevcut yüzeylere yapıştırılarak uygulanmaktadır. Kenar derz görünümleri talep edilirse pahlı olarak üretimi yapılabilmektedir. Ses yutuculuğunun yanı sıra kumaş kaplı paneller dekoratif bir görünüm ile son katmanda kullanılabilen, beton veya alçı levha yüzeylerinde kolayca uygulanabilen ürünlerdir. Dekoratif görünüme sahip olan Akustik Panel modelleri alanınıza uygun şekilde üçgen, kare, dikdörtgen, beşgen, altıgen ve üç boyutlu modellere üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Aynı zamanda Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen bu panellere ek olarak ışıklandırma sistemi dahil edilebilmektedir. Alanlarınızı ayırmak için kullanabileceğiniz, masaları ayırmak için kullanabileceğiniz, masa sepratörleri ve akustik paravan modelleri bulunmaktadır. Yankı yalıtımında büyük katkı sunan Akustik Panel çeşitleri aynı zamanda dekoratif görünüme sahip olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Ofis bölümlerinde, büyük ölçekli ve çalışan sayısının yüksek olduğu açık ofislerde, aynı anda birden fazla çalışanın olduğu ortamlarda duvar ve tavan yüzeylerinde akustik paneller tercih edilebilir. Akustik panellerin yalıtım testlerine alev ilerletmezlik testlerine, sertifikalarına Turkish Acoustic web sitesi üzerinden erişebilirsiniz.