Nejat Sabuncu İlkokulu bahçesinde düzenlenen kahvaltı programına, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit ve Başkan Yardımcısı Fırat Diren, Nejat Sabuncu Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Turan Özdoğan ve yöneticiler, Okul Müdürü Erkan Küçük ve öğretmenler katıldı.

Kahvaltı programında Göktürk Bölgesinde tek ilkokul olan Nejat Sabuncu İlkokulu’nun, öğrenci potansiyelini karşılamaması ve öğrencilerin ikili öğretim şeklinde eğitim alması sorunları dile getirildi. Bu sorunların akabinde, Eyüpsultan Milli Eğitim İlçe Müdürü Murat Öğütçü, ve AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, çözüm önerilerinde bulundu. 

Eyüpsultan ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü 

‘‘Bölgede özellikle İlkokulu ihtiyacı çok fazla, en az ekmek su kadar ihtiyaç olduğunu söylüyorum. Göktürk bölgesinin 2B arazilerinin güncellenmesi ve imar planlarının yeniden yapılanması süreci sonrasında, bölgede Eyüpsultan Belediyesi bize 5 tane okul yeri bıraktı. Biz daha önce de çalışmalar yapmıştık, çalışmalarımız sonuçlanıncaya kadar pansuman tedbir de olsa neler yapabiliriz diye toplantılar yaptık. Bizim çalışmalarımızda özellikle Nejat Sabuncu ilkokulumuzun arsasının gayet müsait olması münasebeti ile ek bina talebimiz oldu. Bu planlamaya alındı. 3 ay içerisinde burada 17 derslik Anaokulu içeriisnde da barındıran bir bina inşa edilecek. Bölgemizde özellikle orman vasfını yitirmiş arazilerden 23 dönümlük bir yer istedik. Çeşitli yazışmalar tamamlandı, şuan inceleme aşamasında, büyük bir ihtimalle bize verecekler, oraya da inşallah Kampüs şeklinde birçok okulun bulunduğu okullarımız inşa edilecek. Yine Göktürk Çamlık Caddesinde Ana Okulumuz bir hayırseverimiz tarafımızdan yapıldı. Kaba inşaat tamamlandıktan sonra ince işleri bizim Milli Eğitim tarafından yapılacak, onun da ihale aşamasında olduğunu ilgili Müdürden öğrendim.Oda tamamlanırsa bölgemizde bağımsız bir Anaokulu kazanmış olacak. Şimdilik eskiye oranla bir takım gelişmeler adımlar atıldı. Bakanlığında ifade ettiği gibi 2019’da normal eğitime geçirilmesiyle sürecinde önemli bir mesafe alacağını düşünüyorum.’’ dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Turan Özdoğan  

‘‘40 bin nüfuslu mahallemizin tek ilkokulu olan Nejat Sabuncu okulunda 2 yıldır okul aile birliği başkanlığı yürütüyorum. Bölgemizde çok acil okula ihtiyaç vardır, şu an Nejat Sabuncu ilkokulumuzda 1250 tane öğrencisi bulunmaktadır. 1. ve 2. sınıflar öğlenciler öğlenci olup, 3. ve 4. sınıflar sabahçı olarak okula gelmektedirler. Bundan dolayı kış döneminde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır, bu bir sorun. Sorun üretmek herkesin işi ama biz çözüm üretmekten yanayız. Çözüm olarak ta eski Göktürk Belediye Binası olan daha önce de Doğa Koleji’nin kullandığı binayı geçici bir süreliğine çocuklarımıza tahsil edilmesinin talebinde bulunduk. Sağ olsunlar bu konuyla alakalı bir çalışma yapacaklarını söylediler, en kısa zamanda bize döneceklerini bildirdiler.’’ dedi.