Göktürk semtinde  yoğun kar yağışı nedeniyle çöken spor salonunun çatısı havadan görüntülendi. Çöken çatının altında kalan araçlar ekipler tarafından çıkarılırken devrilen elektrik direği nedeniyle bölgedeki evlere hala elektrik verilemedi.

Göktürk Çeşmebaşı Caddesinde dün akşam saatlerinde bir lisenin kapalı spor salonun çatısı yoğun kar nedeniyle çökmüş, yaşanan olay sonrası 6 araç çatının altında kalmış, bir elektrik direği devrilmişti. Günün aydınlanmasıyla spor salonunda oluşan hasar ortaya çıktı. Çöken spor salonunun karşısında esnaf olan Ayhan Yıldırım, ''Büyük bir gümbürtüyle çatı aşağıya indi'' dedi.

Olay, dün akşam saatlerinde Göktürk Merkez Mahallesi, Fidan Sokak'ta yaşandı. Sokak üzerinde bulunan Ali Rıza Özderici Lisesi'ne ait kapalı spor salonun çatısı yoğun kar yağışı nedeniyle büyük bir gürültüyle çöktü. Olayda 6 araç çatının altında kaldı. Bir elektrik direği ise devrildi. Günün aydınlanmasıyla spor salonunda oluşan hasar ortaya çıktı. Dükkanlarını açmaya gelen dükkan sahipleri ise gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

"BÜYÜK BİR GÜMBÜRTÜYLE ÇATI AŞAĞIYA İNDİ"

Çatısı çöken spor salonunun karşısında esnaf olan Ayhan Yıldırım, "Dün akşam saat 21.00'da büyük bir gümbürtüyle çatı aşağıya indi. Burası okulun spor salonu olarak kullanılıyor. Çocukların spor yaptığı bir alan burası. Karın ağırlığıyla çatı aşağıya indi. Yaralı yok. Birkaç tane park halindeki araç hasar gördü. Bir elektrik direği vardı. O devrilmiş. Bundan dolayı elektrik kesintisi oldu" dedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler çatının altında kalan araçları bulunduğu yerden çıkardı. Çökmeden dolayı hasar gören araçların kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Devrilen elektrik direğinin yerine BEDAŞ ekipleri tarafından yenisi dikildi. Bölgede çalışmalar devam ediyor.


"Araçlar neredeyse kullanılamaz hale gelmişti"
Otomobili çöken çatının altında kalan mahalle sakini Nurullah Abukan, "Akşam saatlerinde birden çadır çöktü. Sesleri duyunca fark ettik. Dışarı baktığımızda tamamen çöktüğünü gördük. Altında 5-6 tane araba kalmıştı. Olay yerine geldik. Aracın biri de bizimdi. Araçlar neredeyse kullanılamaz hale gelmişti. İtfaiye ekipleri gelip araçları çıkarttılar" dedi.


"Bizim üzerimize de çökebilirdi"
Evlerde elektriğin kesik olduğunu ifade eden Abukan, "BEDAŞ geldi. Elektriği kesti. Elektriklerimiz henüz verilmedi. Sokak lambalarına verildi. Evlere verilmedi. Çökme sebebi çadırın üstünde kar birikmesi. Tabi bu bir sebep değil. Yapının sağlam olmaması. 10 dakika önce de biz buradan geçtik. Bizim üzerimize de çökebilirdi" diye konuştu.


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz