Gayrettepe – Göktürk - 3. Havalimanı Metro Hattı ( M11 ) tamamlandığında bir çok ilçeye entegre olarak ulaşımda rahatlık getirecek.

Gece gündüz aralıksız sürdürülen Gayrettepe – 3. Havalimanı Metro Hattında çalışmalar tamamlandığında, havalimanını şehir merkezine bağlayacak metro hattı Eyüpsultan ilçesini de bir çok ilçeye entegre etmiş olacak.

HAT UZUNLUĞU 32 KİLOMETRE OLACAK
Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı 32 kilometre uzunluğa sahip olacak. İlk etabı 2018 yılında, ikinci etabı ise 2021 yılında tamamlanacak metro hattı Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. Metro hatında, aralarında Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarının da bulunduğu toplam 7 istasyon bulunacak. 32 kilometre uzunluğundaki hat ile Gayrettepe’yi 3.Havalimanı’na bağlayacak olan raylı sistem tamamlandığında iki semt arası yolculuk süresi 32 dakikaya inecek.

M11 GAYRETTEPE - 3. HAVALİMANI METRO HATTI DURAKLARI
•    Gayrettepe
•    Kağıthane
•    Kemerburgaz
•    Göktürk
•    Işıklar ( Yeni Yapılacak olan İstanbul Otogarı
•    İhsaniye
•    3. Havalimanı 

ENTEGRE OLACAK HATLAR
Gayrettepe – 3. Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı – Hacıosman Metrosu ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, SultangaziArnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı-Metrokent-Kayaşehir Metrosu ile Kayaşehir’de, Bakırköy-Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir-Başakşehir-Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı-Halkalı Metrosu ile Halkalı’da, Marmaray Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.

Göktürk'te Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor!
3. Havalimanı metrosu için Göktürk'ten geçecek olan metro hattı çalışmaları İstanbul Caddesi üzerinden bulunan Orman Fidanlığı alanında devam ediyor. Projenin 2019 yılında tamamlanması bekleniyor. 



ULAŞTIRMA BAKANI AHMET ARSLAN '' METRO 2019'DA ''
Atatürk Havalimanı’na 2 yoldan ulaşım olduğunu hatırlatan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yapımı süren 3. havalimanına ise 5 yol bağlantısı olacağı bilgisini verdi. Arslan metronun ise 2019’da açılacağını söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 60 milyon yolcunun taşındığı Atatürk Havalimanı’na E-5 ve sahil yolu olmak üzere 2 yoldan ulaşıldığını, İstanbul’da yapımı süren Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantısı olacağını söyledi. 29 Ekim 2018'de açılacak Yeni Havalimanı’nın bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Bakan Arslan, şunları söyledi: “Pendik – Kaynarca – Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaat çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe – Yeni Havalimanı metro hattı çalışmaları da sürmekte. Ayrıca Yeni Havalimanı – Halkalı, yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. Yeni Havalimanı’na tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. Üçüncü köprü bağlantısı bitti. Odayeri’nden D-20 dediğimiz Çatalca’ya bağlanacak yol bu sene sonunda tamamlanıyor. Metro 2019’da Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitecek. Biz şehrin muhtelif yerleri olmak üzere 4 ya da 5 noktadan havalimanına karayolu bağlantısı yapmaktayız. Metro ondan biraz daha sonra bitecek ancak havalimanına araç ve toplu taşıma bağlantı yollarını bitiriyoruz. Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz. Atatürk Havalimanı’na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahil yolu. Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak.”

HABER : Kenan Yılmaz / [email protected]