Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği M11 Gayrettepe  - Göktürk - İstanbul Havalimanı metrosu için bugün devam eden tünel inşaatı için Işık göründü töreni düzenlendi. İlçe sınırlarımızda Kemerburgaz ve Göktürk’ten geçerek İstanbul Havalimanı’na ulaşacak metro hattı 2020’de hizmete açılacak.

Göktürk İstanbul Havalimanı Metrosu Ne Zaman Açılacak?

Törende metro inşaatı hakkında açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan "Kağıthane kısmını gelecek yıl hizmete alacağız. Gayrettepe istasyonunda Taksim ve metrobüse ve yakın gelecekte inşa edeceğimiz projelere bağlanacaktır. Kağıthane istasyonunda Kabataş metro hattına entegre olacak.

Havalimanı istasyonunda yüksek hızlı trene ve Halkalı'da ise Marmaray ve Halkalı metrosuna bağlanacak. Olimpiyatköy istasyonunda Başakşehir metrosuna, Kayaşehir'de Kayaşehir metrosuna entegre olacak. İstanbul'un dört bir yanı İstanbul Havalimanı'na, İstanbul Havalimanı ise tüm şehre bu metro ile bağlanacak" dedi. 

2020 YILI SONUNDA AÇILACAK
Yetkililer; Gayrettepe- 3.Havalimanı Metro Hattı'nın 2020 yılının sonunda açılacağını dile getirdiler.


Kemerburgaz Metro Durağı Nerede?
Metro durağının, Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi Selanik Bulvarı üstündeki itfaiye istasyonuna yakın olacağı biliniyor.

Göktürk Metro Durağı Nerede?
Göktürk metro durağının, İstanbul Caddesi karakol yanında olacağı biliniyor.


HAT UZUNLUĞU 32 KİLOMETRE OLACAK
Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı 32 kilometre uzunluğa sahip olacak. Metro hatında, aralarında Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarının da bulunduğu toplam 8 istasyon bulunacak. 32 kilometre uzunluğundaki hat ile Gayrettepe’yi 3.Havalimanı’na bağlayacak olan raylı sistem tamamlandığında iki semt arası yolculuk süresi 32 dakikaya inecek.


M11 GAYRETTEPE - 3. HAVALİMANI METRO HATTI DURAKLARI
•    Gayrettepe
•    Kağıthane
•    Hasdal ( Güzergaha yeni eklendi)
•    Kemerburgaz
•    Göktürk
•    İhsaniye
•    3. Havalimanı 


HABER KAYNAK : Kenan Yılmaz / New Göktürk Dergisi