Adil Karaismailoğlu, Göktürk Metro istasyonunda işçilerle iftar yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, Göktürk metro istasyonunu da içinde barındıran ve çok yakında hizmete açılacak olan Gayrettepe - Kağıthane - Kemerburgaz - Göktürk - İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamlandığında şehre yakışır büyük bir eser olacağını söyledi.

İşçilerin emeği ve gayretiyle hayata geçirdikleri hatla İstanbul Havalimanını şehrin merkezine yarım saatlik konforlu bir seyahatle bağladıklarını belirten Karaismailoğlu, "Daha nice işlerde, projelerde birlikte çalışacağız. Vatanımıza, milletimize duyduğumuz aşkla önemli vazifeler yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Adil Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "Bugün hem ramazanın maneviyatı içinde hem de emeğin kutsallığına adanmış bir günde bir aradayız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününüzü de en içten dileklerimle kutluyorum. Alın teriniz ve emeğinizle anlamlı hale getirdiğiniz, sona yaklaşan bu dev projede hepinize muvaffakiyetler diliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Oruçlarımızı kabul etsin. Afiyet olsun."

Göktürk Metro Hattının açılış tarihi yıl sonuna ertelendiğini açıkladı.

M11 Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro Hattı 

Kağıthane - Kemerburgaz - Göktürk - İstanbul Havalimanı Metrosu birçok açıdan en'lerin ve rekor'ların projesi olacak. Projenin bir an önce tamamlanması amacıyla, ülkemizde ilk defa 10 adet kazı makinesi bu metro projesinde kullanılıyor.

Ülkemizdeki mevcut metroların hız limiti azami 80 kilometredir ancak Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro hattımız ise saatte 120 km hız yapacak şekilde projelendirildi. Proje kapsamında üretilecek olan 136 aracın imalatı yüzde 60 oranda yerlilik şartı taşıyor. Bu anlamda araçların büyük ölçüde yerli ve milli imkanlarla Türkiye'de üreterek milletimizin hizmetine sunulacak. Söz konusu hat yine Türkiye'de bir ilk olarak yerli ve milli metro sinyalizasyon sistemleri kullanılarak işletmeye açılacak, ilk defa yerli sinyal kullanılacak ve ASELSAN'la iş birliği yapılıyor.

GÖKTÜRK İSTASYONU

Göktürk Mahallesinde, metro güzergahının İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun hattın tarihi Uzun Kemere zarar vermesini önleyecek şekilde düzenlenmesi kararı doğrultusunda konumu değiştirilmiş, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Göktürk Fidanlığı içerisinde yaklaşık 22 metre derinliğinde aç/kapa yöntemi ile yapımı inşa edilen bir istasyondur. Göktürk Metro hattı 2021 yıl sonunda açılması planlanıyor.


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz