Elektrikli Testere

Ağaçların kesim işlemlerinden sonra pazarlara ya da odun satıcılarına giderek küçük parçalar ya da şekiller verilerek satışa sunulur. Hizalarda genellikle şekil verilerek ahşap eşyalar haline getirilir. Oduncularda ise kışlık yakacak odun haline küçük parçalar halinde getirilir. Ağaçlar şekil alması için ya da yakıcaklık haline getirilebilmesi için aleti kullanılır.

Elektrik enerjisi olarak kullanılabilen elektrikli testere elektrik hattı olan yerlerde kullanılır. Bu yüzden ormanlardan ya da dağlardan kesilip gelen ağaçlar kapalı alanlarda yada elektrik enerjisinin bulunduğu açık alanlarda kullanılır. Bu ürünler sürekli çalışması için elektrik enerjisini kapatmadan testereyi güç düşmesinden kapatmadan elektrikli testerenin başından ayrılmamanız gerekir.

Elektrikli Testere Özellikleri

Elektrikli testere tamamen elektrik enerjisinin kaynağını alarak çalışır. Elektrik kaynağının olmadığı yerde bu testerelerin çalışması neredeyse imkansızdır. Gücünü elektrik enerjisinden aldığından dolayı oldukça güçlü makinelerdir. Gücü sayesinde saniyeler içerisinde ağacın şekil verilmesine ya da kesilmesine dikkat edilmesi gerekir. El yordamıyla ağaçlar itilerek testerenin ağzına yetiştirilir. Bu yüzden ellerinizi testerenin ağzından uzak tutmanızda fayda vardır. Aksi takdirde oldukça kötü sonuçlarla ile karşılaşabilirsiniz.

Elektrikli Testere Kullanımı

Elektrik enerjisinden kaynak aldığı için kullanım esnasında güç açma kapama düğmesine her zaman yakın olmalısınız. Herhangi bir olumsuz durumda hemen güç düğmesini kapatarak oluşan kazanın daha kötü sonuçlar doğurmasına engel olabilirsiniz. Yüz çevresinde ve ellerinizde mutlaka koruyucu ekipmanlar olması gerekir. Odunlar kesilirken tarafa toz ve küçük odun parçaları sıçrar. Bu parçaların yüz ve göz bölgenize zarar vermemesi için koruyucu ekipmanlar kullanmanız gerekir.

Makine başında değilseniz mutlaka güç kaynağının kapalı olmasına dikkat edin. Özellikle çocukların bulunduğu bir ortam var ise mutlaka güç düğmesi kapatılması gerekiyor hatta tamamen fişten çıkartılması önerilir. Ellerinizi testere ağzından uzak durması gerekir. Yoksa en ufak bir dalgınlık ile parmaklarınızdan olabilirsiniz. Eğer kapalı ortamlarda elektrikli testere kullanıyor iseniz yüz maskesi mutlaka takmalısınız. Çünkü odun tozu ciğerlerinize nefes yoluyla gidebilir bu da sağlığını kötü bir şekilde etkilemiş olur. Tüm testereler aslında dikkatli ve özenli kullanım gerektirir. Ama elektrikli olan testereler elektrik gücü kesilmeden durmayacağı için daha dikkatli kullanılması gereken testerelerdendir.

Elektrikli Testere Modelleri ve Fiyatları

iş yerlerine uygun ürünler yani sanayi tipi ürünler olduğu için diğer testerelere göre biraz daha pahalıdır. Ama profesyonel kullanım için uygun olan bu makineler hem daha güçlü hem de daha hızlı işlemler yapıldığı için daha farklı fiyat uygulaması bulunur. Özelliklerine göre farklı fiyat seçenekleri bulunur. Aradığınız özelliklere sahip elektrikli testereler fiyat karşılaştırması yaparak adresinden satın alabilirsiniz. Site üzerinden araştırmalarınızı yaparak dilediğiniz özellikleri sahip ürünleri güvenli alışveriş ile satın alabilirsiniz. Kapınıza kadar teslim edilen ürünler size oldukça kolaylık sağlayacaktır.