Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Fatih Tekke’nin çalıştırdığı Trabzonspor, hakem Cihan Aydın’ın düdük çaldığı maçta Gaziantep Büyükşehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Galatasaray, rakibini 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Alınan bu sonuçla birlikte sarı-kırmızılılar, 19. kez Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

GALİBİYET GOLLERİ BARIŞ VE OSIMHEN'DEN

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Barış Alper Yılmaz ile 46 ve 63. dakikalarda Victor Osimhen attı.

OSIMHEN, TARİHE GEÇTİ

Finalde attığı gollerle birlikte bu sezon 35 gole ulaşan Osimhen, Türkiye'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.

YUNUS, 3 ASİST YAPTI

Galatasaray'da Yunus Akgün de yaptığı 3 asistle karşılaşmaya damga vuran isimlerden biri oldu.

2019'DAN SONRA İLK KUPA

Sarı-kırmızılılar, 2018-2019 sezonunun ardından ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

ŞAMPİYONLUK İÇİN SON 1 PUAN

Galatasaray, ligde hafta sonunda sahasında Kayserispor ile karşılaşacak.

Sarı-kırmızılılar, bu maçtan 1 puan alması halinde Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan edecek ve 25 şampiyonlukla birlikte 5. yıldızı takmaya hak kazanacak.

Trabzonspor, ligde hafta sonunda Bodrum FK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Bu Bir İlandır