Eyüpsultan ilçesi Çiftalan Mahallesi sahiline piknik yapmak için ailesi ile birlikte gelen Sümeyye Akkaya (15 ) ve kardeşi Alperen Akkaya (9) şortlarını yıkamak için denize girdiler. Sahil kenarında yüksek dalgaya kapılarak gözden kaybolunca olay yerine İBB Cankurtaran ve Eyüpsultan Jandarma ekipleri müdahale etti.

İhbar üzerine harekete geçen İBB Cankurtaran ve Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Sümeyye Akkaya'nın cansız bedeni buldu. Hastaneye kaldırılan Alperen Akkaya ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocukların ailesi sinir krizi geçirdi.

Kaymakam Abdullah Dölek, Karadeniz sahilinde bazı alanlarda denize girmeyi yasakladı!

Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek ''Eyüpsultan İlçesi Karadeniz sahilinde bulunan bazı alanlarda deniz dalgalı olup, bazı alanlarda maden arama çalışmaları ve buna benzer faaliyetler devam ettiğinden bahse konu alanlarda denize girmek tehlikeli ve üzücü olaylar meydana geldiği görülmektedir ve bilinmektedir. Suda boğulma olaylarının artması nedeniyle, İBB Cankurtaran ya da Jandarma Su Altı Timleri ya da Sahil Güvenlik ekiplerimizin, timlerimizin olmadığı alanlarda ikinci bir emre kadar denize girmek yasaklanmıştır. Jandarma devrelerimizce gerekli tedbirler alınarak vatandaşlarımızın uyarılması sağlanacaktır.'' dedi.

Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz