Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmetlerini sürdüren “El Emeği Göz Nuru Pazarı” ile ihtiyaç sahibi hanımlar, aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Yaklaşık olarak 5 yıl önce hizmete giren El Emeği Göz Nuru Pazarı’nda, Eyüplü ihtiyaç sahibi hanımların ürettiği yelekler, patikler, çantalar, cüzdanlar, başörtüleri, takılar ve daha birçok ürün satışa sunuluyor. Çeyizlik özel tasarım ürünlerin de bulunduğu ve Tarihi Oyuncakçılar Çarşısı’nda yer alan stantta, yaklaşık olarak 200 ihtiyaç sahibi kadının ürünlerine yer veriliyor.

“Ördüğüm Bebek Yelekleriyle Bir Öğrencinin Eğitim Masraflarını Karşılıyorum”

 Kurulduğu ilk günden beri ördüğü bebek yelekleri bu stantta satılan Reyhan Kartak “ İlk zamanlarda çok ihtiyacım vardı, ördüğüm yeleklerin burada satılmasıyla geçimimi sağlıyordum, şimdi durumum düzeldi ancak bakmakla yükümlü olduğum bir aile var. Onların çocuklarını okutmasına katkıda bulunmak için ürünlerimi buraya vermeye devam ediyorum. Bu hizmette çok memnunum bizlere bu fırsatı sunan Başkanımız Remzi Aydın’a çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Buranın Hizmetinden Faydalanan 200 Hanımımız Var”

 Ürünlerin satışını yapan ve yaklaşık olarak 3 yıldır bu stantta görevini sürdüren Şengül Sayır da “ Bizler buradan geçimini sağlayan yaklaşık 200 hanımla aile gibi olduk. Hizmetim süresince birçok hayat hikâyesine tanık oldum. Annelerimiz buradan kazandıkları parayla çocuklarını okutuyor, haftalık pazar masraflarını çıkartıyor. İhtiyacı olan ve el becerileriyle para kazanmak isteyen hanımlar için çok güzel bir fırsat sunan El Emeği Göz Nuru Pazarımız gerçek anlamda amacına hizmet ediyor. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Başkanımız Remzi Aydın’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Projeyle ilgili olarak konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, “Hanımların el işlerindeki becerileriyle para kazanmaları ve aile bütçelerine katkıda bulunmaları bizleri memnun ediyor. Var olan iş gücünün ortaya çıkmasına vesile oluyoruz. Yaptığımız çalışmalar toplumun tamamını kapsasa da özellikle kadınlara ve çocuklarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bugün burada kadınlarımızın emeğini değerlendirdiğini, evine katkı sağladığını görmek ve buna vesile olmak bizim için ayrı bir mutluluk. Yapılan her çalışmanın amacına ulaştığını görmek bizim şevk ile hizmet etmemizi sağlıyor” şeklinde konuştu.