1987 yılından bu yana bilgi teknolojileri alanında, yazılım ve donanım çözümleri üretmek için hizmet veren ulukom.com.tr mevcut sistemi ile halen Türkiye'nin önde gelen lojistik, dış ticaret ve gümrükleme firmalarına çözümleme hizmetleri sunmaktadır. Ulukom toplam müşteri sayısıyla alanında lider konumdadır. Yaklaşık 35 personeli ile hizmet veren Ulukom'un İstanbul’da iki ofisi vardır. Aynı zamanda gezici servis elemanları, telefon ve online destek hizmetleri ile Türkiye'nin her yerine hizmet götürmektedir.

Ulukom'un hizmet verdiği firmalar

Ulukom, Avrupalı gümrük ve lojistik yazılımı hizmeti sağlayıcılar birliği olan ETN'nin Türkiye'de ki ilk ve tek temsilcisidir. ETN Avrupa birliği ile ilişkili olan ülkelerin firmalarının gerek gümrükleme gerekse lojistik programı alanındaki gelişmeleri yazılım şirketi adına kar amacı gütmeksizin takip edip görüş bildiren bir kuruluştur. Ulukom firmasının mevcut durumda ortalama 400 gümrük müşaviri, 100 dış ticaret şirketi ve 300 nakliyeci ve acenteye hizmet vermeye devam etmektedir.

Bununla birlikte merkez bankası, makine kimya endüstrisi, devlet hava meydanları işletmesi ve emniyet genel müdürlüğü gibi kamu kurumlarının yanında pek çok yerli ve uluslararası özel sektör şirketlerine de hizmet vermektedir. Ulukom firmasının müşterilerinin yarısı İstanbul’da konumlanmışken, diğer yarısı ise Gaziantep, Mersin, Bursa, İzmir ve Ankara gibi lojistik ve gümrükleme işlerinin yoğunluk gösterdiği şehirlerde konumlanmıştır.

Ulukom bilgi yönetim sistemi nedir?

Erp olarak bilinen Ulukom bilgi yönetim sistemi ile lojistik ve gümrükleme hizmet sağlayıcı firmaların mali ya da operasyonel işlemlerinin tek bir platformda takip edebilmelerine imkan sağlamaktadır. Erp yazılım sistemi pek çok modülden oluşmaktadır. Örneğin depo ve antrepo yönetimine ilişkin modüller. Burada antrepo programı kapsamında firmalar uluslararası ürün alış verişinde bulunduklarında gümrük işlemleri yapılırken ürünler gümrük binalarına yakın depolarda bekletilir.