Yönetim danışmanlığı sektöründe önde gelen firmalardan olan Ortak Akıl Danışmanlığı’nın Yönetim danışmanı Sn. Yılmaz SÖNMEZ,  500 Büyük Listesine girmek isteyen şirketler için bilgilendiriyor…

Bir şirketin kurumsallaşması o şirketin daha düzenli ve sistemli çalışmasını sağlar. Düzenli ve sistemli çalışan bir şirket büyümeye bir adım daha yakındır.

VİZYON: Bir vizyon mutlaka olmalı. Son derece açık bir şekilde ortaya konulan vizyonun, bütün çalışanlara anlatılması ve paylaşılması da gerekiyor.

YETKİ:  Yetki devri,  modern yönetim gereği. Patronlar , çalışanlarına mutlaka bir iş ortağı gibi bakmalılar.

PERFORMANS:  Çalışanların performansı mutlaka izlenmeli ve ölçülmeli. Hedefler paylaşılmalı ve çalışanları sık sık geri dönüşümle bilgi verilmeli.

EKİP: Çalışanlar ekipler şeklinde organize edilmeli. Böylece sinerji, moral ve verimlilik artırılmalı.

TÜKETİCİ:  Müşterilere ve tüketiciye, işin en önemli parçası olarak bakılmalı. Her yönetici ve çalışan müşteriye odaklı bir yaklaşım benimsemeli.

KALİTE:  Şirket, kaliteli hizmet ve ürün ürettiği için kendisiyle gurur duyar hale gelmeli. Uzun vadeli başarı ve kalıcılığın, kaliteli üretime bağlı olduğunu yöneticiler bilir.

İLETİŞİM: Fortune 500'deki şirketlerin yöneticileri bilir ki, iletişim, şirketin benzini gibidir. O olmadan, tıpkı motorda olduğu gibi, şirket işlemez, aksar.

ETİK:  Yöneticiler, çalışanlarının günlük işlerinde ahlaki kurallara uyacağına, şirketin saygınlığına özen göstereceğine inanırlar.

SAĞLIKLI YAŞAM:  Şirketler, sağlıklı yaşayan ve kendini iyi hisseden çalışanların, daha verimli olacağını bilirler.

KAR:  Herkesin bildiği gibi kar şirket için kaçınılmazdır. Ancak, kar elde etmek, bir şirket için tek ve kaçınılmaz hedef olamaz.

Kurumsallaşma danışmanlığı, yönetim danışmanlığı, insan kaynakları danışmanlığı ve daha fazlası ortaakildanismanlik.com’da !