ÖZEL DERS VE SORULARINIZ İÇİN - Neriman Çetin 
Matematik Öğretmeni / Uzman Eğitimci
Gsm: 0535 362 85 90 
Mail: [email protected]
 
Anneler, Babalar ve Tüm Veliler,

I. Teog sınavını geride bıraktık. 

Çocuklarımız heyecanlı bir sınav sürecinden çıktılar, ancak öğretim yılı sonuna kadar II . Teog sınavı için aynı süreci tekrar yaşayacaklar. 

Sınav sonrasında çocuklarımız genelde büyük bir rahatlama hissediyorlar ve yeniden önceki tempo ile çalışmaya başlamaları zaman alıyor. Yeniden motive olmaları konusunda bizlerin desteğine ihtiyaçları var. Doğru iletişimle bu desteği onlara sağlayabiliriz. 

I. Teog sınavında istediği sonucu elde edemeyen öğrenciler hayal kırıklığı ve üzüntü yaşayabilirler. Onlara "okul sınavlarının olduğunu, geçmiş sınav için bir şey yapılamayacağını, özeleştiri yapmalarını, gelecekteki sınavlarda daha iyi sonuçlar elde etmek için çalışmaları gerektiğini" anlatmalıyız.

Çocuklarımızın çalışma sistemlerini birlikte gözden geçirip, gerekiyorsa değişiklik yapmasını önerebiliriz.

Örneğin konu tekrarı yapmak için kullanmak üzere "Tekrar Kartları" hazırlamasını söyleyebiliriz. Tekrar yaparken yanında olup, kart çekip üzerindeki alt başlığı okuyarak arkasında yazan bilgiyi söylemesini isteyebiliriz. Böylece konu tekrarlarını eğlenceli hale getirebiliriz.

Ayrıca yapamadığı veya yanlış yaptığı soruları birlikte kesip, "Hata Defteri"ne yapıştırabiliriz. Çeşitli zamanlarda herhangi bir sayfayı açıp, soruları sorarak yanıtlamasını isteyebiliriz.

Ergenlik döneminde fiziksel aktivitelerin vücut gelişimleri açısından çok önemli olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızın severek yaptığı aktiviteler gelişimleri ve mutlulukları için mutlaka gerekli.

Destek ve sevgimiz daima yanlarında olmalı.



Sevgili Teog Kahramanları,

İlk Teog sınavınız sona erdi. Stresli bir dönem geçirdiniz. Bir-iki hafta dinlendikten sonra çalışmalarınıza devam etmelisiniz.

Okullarınızda sınavlarınız var. İşlediğiniz konuların günlük tekrarını yapmalısınız. 
New Göktürk'ün web sitesindeki ilk yazımda belirttiğim gibi "Tekrar Kartları" hazırlarsanız konu tekrarını hem eğlenceli hale getirmiş hem de kolaylaştırmış olursunuz. Tekrar kartlarının ön yüzüne konuların alt başlıklarını, arka yüzüne bir iki cümleyle konunun özetini ya da örneğini yazıp bir kavanoza atabilirsiniz. Her gün bu kartlardan çekip okursanız (yarım saat ayırmanız yeterli) düzenli olarak konu tekrarı yapmış olursunuz.


İkinci dönemde okul sınavlarınız ve 27-28 Nisan tarihlerinde II. Teog sınavınız var. Tekrar kartları sürekli olarak işinize yarayacak, her yazılıdan önce tüm konuları hatırlamanızı sağlayacaktır.
"Hata Defteri" yapmanız bilmediklerinizi öğrenmeniz ve yanlışlarınızı düzeltmeniz konusunda size çok yardımcı olacaktır. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz soruları keserek defterinize yapıştırın, altına doğru çözümünü yazın ve zaman zaman bu hata defterinizi gözden geçirin.

Okul notlarınız mümkün olduğunca yüksek olmalı. II . Teog sınavında tüm derslerden konular artacağı için günlük tekrarlar ilk konuları unutmamanız için çok yararlı olacaktır. Tekrar ettiğiniz konu ile ilgili iki veya üç soru çözerseniz konuları tam olarak öğrendiğinizi göreceksiniz.
Bu da mutlaka başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır.



Hepinize başarılar dilerim.