Yeni Nesil Okulları’nın kuruluşundan kısaca bahseder misiniz?
Yeni Nesil Okulları, Sainte Pulchérie mezunlarının girişimi ile 2000 yılında topluma yararlı bireyler yetiştirmek ve ülkemizin kalkınmasını desteklemek amacıyla kurulmuş bir vakıf okuludur. Okul, 172 yıldır Sainte Pulchérie Lisesi’nin zengin tarihi ve geleneğinden aldığı gücünü; anaokulu, ilkokul ve ortaokul bünyesinde çağdaş eğitim anlayışıyla birleştirmektedir.
 

Yeni Nesil Okulları, öğrencisine yaklaşımıyla adından söz ettiren bir okuldur. Bundan bize söz eder misiniz?
Okul yöneticileri ve öğretmenler olarak, her zaman “okula mutlu gelen öğrenciler” yaklaşımını benimseriz. Bununla birlikte, Fransız ekolünde modern bir eğitimi, İngilizce ve bugünün ve geleceğin dili olan kodlama ile destekliyoruz. Bu pedagojik bakış açısı; öğrencilerimize yaratıcı fırsatlar sunarken onların verilen bilgileri kolaylıkla içselleştirmesini, özgüvenli ve özgün bireyler olarak yetişmelerini, nitelikli başarılar elde etmelerini ve en önemlisi küresel toplumda çok dilli bireyler olarak kendilerini rahatça ifade etmelerini sağlar.


Özel Yeni Nesil Okulları Vakıf Koordinatörü Ekin Cengiç

Peki neden Fransızca dili?
Fransızca bilmek ayrıcalıktır. Fransızca konuşmak fark yaratır”. Fransızca bilmek sadece İngilizceyi değil, İspanyolca veya İtalyanca gibi diğer Latin dillerini öğrenip konuşmayı kolaylaştırır ve hızlandırır. Köklü Fransız kültürü ile yetişmiş olmak; felsefe, bilim, sanat, tarih, edebiyat, moda ve gastronomi alanlarında fark yaratır. Aynı zamanda Fransızca, Türkiye Cumhuriyeti’nin de diplomasi dilidir.

Labelize eğitim nedir, açıklayabilir misiniz?
Label, kurumların yüksek eğitim kalitesi ile beraber, eğitim kadrosunun da mükemmelliğini tescil eden ve Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiş olan; ana dili Fransızca olmayan ülkelerde, çift dilli eğitim veren Frankofon eğitim kurumları için uygun görülen mükemmelik markasıdır. Bu sertifika, Yeni Nesil Okulları’nda verilen Fransızca dil kültür eğitiminin mükemmelliğini tescil etmenin yanı sıra, okulumuzdan mezun olan öğrencilere ve velilerine dünya standartlarının şartlarına cevap veren bir eğitim aldığının garantisidir.


Biraz da okulunuzun anaokulu kısmından bahseder misiniz?
Eğitim içeriklerinizi incelediğimizde, Fransızca’dan drama derslerine uzanan geniş bir yelpaze dikkatimizi çekiyor. Anaokulumuzda; birçok uluslararası eğitim programının sentezinden oluşan bir eğitim programı uygulanır, 3, 4 ve 5 yaş gruplarına eğitim verilir. Türkçe ve Fransızca eğitim programlarımız birbirine eş güdümlü olarak ilerler. Mottomuz; “çocuklar oynayarak öğrenir, çünkü oyun onların işidir.” Yeni Nesil Okulları’nın her basamağında etkin olan eğitim yaklaşımımız “Approche Théâtrale”... Yani teatral yaklaşımla gerçek hayatı canlandırırken, öğrencilerde kalıcı öğrenmeyi destekliyoruz.


Son olarak, okul kayıtlarınız devam ediyor mu ?
Tabii ki... Anaokul, 1. sınıf ve yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf kayıtlarımız yaz boyu ve Eylül ayına kadar devam edecek. Tanışma günlerimize gelemeyen veliler bizimle irtibata geçip, randevu talep edebilir.