NEZAHAT EREN ANAOKULU PROJESİ YARIM KALDI !

Göktürk Mahallemizde artan öğrenci nüfusu ve okul ihtiyacı uzun süredir kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. Yeni okullar yapılması konusunda maalesef yeterli mesafede alamadık.

Milli Eğitim Bakanlığı, stratejik hedefleri doğrultusunda her çocuğun okul öncesi eğitimi almış olarak ilkokula başlamasını istemekte olup bu kapsamda okul öncesi eğitim kademeli olarak tüm yurtta zorunlu hale getirildi. Bakanlık duyurularına bakıldığında 54 ay ve üzeri çocukların 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren %100 okullaşması öngörülmekte ve çalışmalar yapılmakta, yani önümüzdeki yıl 54 ay ve üzeri tüm çocuklar için okul öncesi eğitimi mecburi hale gelecek.



İşadamı Ferit Meriçten tarafından yıkılıp yeniden yapılan Turgut Özal Ortaokulu dışında bölgemizdeki okul ihtiyacının giderilmesi noktasında tek bir somut çalışma var o da Nezahat Eren Anaokulu.  

11.10.2016 yılında inşaat ruhsatı verilen okulun bağışçısı Nezahat Eren tarafından %50'lik kısmını tamamlanan okul binasının devamını Milli Eğitim Bakanlığı tamamlayacak. Anaokulu inşaatı ile ilgili olarak yerinde yaptığımız tespite ve çevre halkından aldığımız bilgilere göre Mart ayından beri yaklaşık sekiz aydır bir çivi bile çakılmamış.

Bölgemizde yirminin üzerinde özel anaokulu varken bir tane bile devlet anaokulu olmayışı üzücü. Bu konuda iyi bir örnek oluşturacak Nezahat Eren Anaokulunun da atıl bir durumda kaderine terk edilmesi kamuoyunu rahatsız ediyor. Ciddi bir çalışma ile küçük bir bütçe kullanılarak 2-3 ayda hizmete sokulacak Devlet Anaokulu inşaatının bu şekilde bekletilmesi Göktürk halkını rahatsız ediyor.

Göktürk halkı Nezahat Eren Anaokulu inşaatının tamamlanarak bir an önce açılmasını bekliyor.


New Göktürk Dergisi imtiyaz Sahibi 
Kenan YILMAZ