90 BİNLİK DEPOZİTO
Davanın reddini isteyen Zarrab çiftinin avukatları, “İddialar doğru değil. Davacılara verilen 39 bin dolarlık (yaklaşık 90 bin lira) depozito bedeli, kira sözleşmesi bittiği halde müvekkillerime iade edilmedi. Depozito iadesi için ev sahiplerine dava açıldı. Ayrıca müvekkillerim gayrimenkulde 300 bin liralık tadilat yaptı” dediler.
DAVA REDDEDİLDİ
Karar duruşmasında mahkeme davayı reddederek şöyle dedi: “Mahkememizce kiralık dairede davacıların iddia ettiği gibi hasar tespitine yönelik keşif yaptırılmıştır. Ancak bilirkişi raporunda açıkça belirtildiği üzere davalıların kiralanan daireyi özenli kullanmadıkları ve hasar verdikleri tespit edilememiştir.”
‘PAVYONA ÇEVİRMİŞ’ SÖZÜ DE DAVALIK
Ev sahipleriyle davalık olan Reza Zarrab ev sahiplerinin babası Muzaffer Aslan’dan şikâyetçi olmuştu. Daire boşaldıktan sonra evi gezen Aslan’ın, Reza Zarrab’ı kastederek “Burasını pavyon gibi yapmış. Ben de onu adam sandım” diyerek hakaret ettiği iddia ediliyor.





