Yerli turistlerin alternatif tatil rotaları arasında Kıbrıs başı çekiyor. Özellikle ülkemizden, adaya giderken vize ya da pasaporta gerek olmaması Kıbrıs’ı, Ege ve Akdeniz’den sonra en çok ziyaret edilen tatil merkezlerinden birisi haline getiriyor. Kıbrıs otelleri seçenekleri ile eğlenceli ve avantajlı bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Akdeniz iklimine sahip olan Kıbrıs’ın en büyük avantajlarından birisi de uzun bir tatil süresine sahip olması. Türkiye’nin güney bölgelerinde yaz dönemi Haziran - Ağustos ayları arasında sürerken Kıbrıs’ta bu dönem Nisan ve Ekim ayıları arasında sürüyor. Yaz döneminin Türkiye’ye göre daha uzun olması arayan yeni çiftler için de büyük bir fırsat sunuyor. Kıbrıs balayı otelleri, uzun tatil döneminde geniş seçeneklerle yeni çiftlerin karşısına çıkıyor.

Kıbrıs Otel Bölgeleri

Kıbrısta, Gazi Mağusa, Girne, Güzelyurt, Lefke ve Lefkoşa genel olarak 5 tatil bölgesi olarak kabul ediliyor. Kıbrısla özdeşleşen özellikle ziyaretçilerine unutulmaz bir casino deneyimi sunuyor. Farklı seçenekler ile ziyaretçilerine farklı deneyimler sunan otellerde zamanın nasıl geçtiği belli olmuyor. Otel bünyelerinde bulunan geniş golf sahaları, tenis kortları ve basketbol sahaları tatil boyunca sporun her türlüsünü yapabilmenize imkan tanıyor. Birbirinden heyecanlı kaydırakların ve eğlenceli havuz aktivitelerinin yer aldığı aqua parklar ise büyük küçük tüm ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Son yıllarda ön plana çıkan safari turları da turistlerin en çok katıldığı aktivitelerin başında geliyor.

Sınırsız Seçenek

Kendine özgü konsepti olan otellerden birisi olan Nuhun Gemisi otelin ana yapısındaki gemi şekli odalarda da devam ediyor. Otel sundukları ile sadece benzersiz bir tatil değil aynı zamanda görsel bir şölen sunuyor. Girne bölgesinin önde gelen otellerinden birisi olan Kratos otel ise yaz sezonu içerisinde hazırladığı çeşitli gala programları ve ünlü sanatçıların konserleri ile birçok turistin ilgisini çekmeyi başarıyor. Girne bölgesinin bir diğer önemli otellerinden Merit Park otelin ultra herşey dahil hizmet anlayışı ziyaretçilerin eksiksiz bir tatil süreci geçirmesini sağlıyor. Kıbrıs’ta turistlerin en çok tercih ettiği otellerin başında Merit Cyrstal, Kaya Artemis ve Palm Beach gibi adını dünyaya duyurmayı başarmış oteller de bulunuyor.