Kemerburgaz da tapulu arazilerin orman vasfına alınması halkı mağdur etti
Kemerburgaz Mithat Paşa Mahallesi Muhtarı Gürkan Yılmaz ''Türkiyenin her yerinde 2B adı altında işgal edilen araziler hiçbir hakkı olmayan işgalcilerine satılırken, 1920 li yıllarda mübadele göçmeni olan bizlere iskanen verilen ve tamamı tapulu veya iskan tapulu olan yerlerin elimizden alınması bizleri mağdur etmektedir. Bizler bizim olmayan, elinde tapumuz olmayan hiç bir yeri sahiplenmedik. Tam tersi çevremizdeki ormanları koruyup kolladık. Kimsenin de işgal etmesine müsade etmedik. Gönüllü olarak devletimizin ormanlarını koruyup kolladık. Fakat birileri 1940 lı yıllarda geldi yok kardeşim burası orman deyip ormana dahil etti. Vatandaşın haberi olmadı diye itiraz edemediler. Buraları bizden önce Rum vatandaşlarımızın yaşadığı dönemlerde de bahçeydi, mandıraydı v.b. Şimdi orman ve kadastro çalışma yaparken belki düzeltilir diye umutlandık fakat sonuç ortada tam tersi orman genişledi. Kemerburgaz halkının suçu ormanları koruyup kollaması mı?'' dedi


Kemerburgaz Mithatpaşa Mah. Muhtarı Gürkan Yılmaz

Durum öyle bir hale geldi ki kendi arazisine tarım yapan Kemerburgaz halkı, orman arazisini kullandıkları gerekçesiyle cezaya bile çarptırıldı. Muhtara ve mahalli bilirkişilere sorulmadan yapılan çalışmayı onaylamaları istenince ,Kemerburgaz Mithat Paşa Mahallesi Muhtarı Gürkan Yılmaz ve Mahalli Bilirkişi heyeti şerh koydular.

Kemerburgaz Mithat Paşa Mahallesi Muhtarı Gürkan Yılmaz 'Muhtar ve bilirkişiler olarak yapılan bu çalışmaya itiraz ederek muhalefet şerhi koyduk. Bu çalışmaya itiraz edecek hak sahiplerinin 23/12/2015 ile 21/01/2016 tarihleri arasında İstanbul Kadastro mahkemesine dava açıp ve dava açtıklarına dair mahkemeden alınacak belgenin İstanbul il kadastro müdürlüğüne ibraz edilmesi gerekmektedir' dedi.

Yaklaşık olarak 800 dönümlük arazinin orman vasfına girmesine tepki gösteren Gürkan Yılmaz; "Orman idaresi ile Tapu Kadastro İdaresi tarafından müştereken yapılan ve her ne kadar daha önce bilirkişi olarak seçilmiş isekte, 17.12.2015 tarihinde sonuçlandığı tarafımıza bildirilen 'Orman Kadastro Haritalarındaki Teknik Hataları Tespit ve Düzeltme Raporu' kapsamı çalışmalarına bizler katılmadık. Bu çalışmanın zeminde yapılan tespitlerinin ne şekilde yapıldığının bilgisi geçmiş zamanda tarafımıza bildirilmedi, bu rapor içeriğinden bugün itibari ile haberdar olduk. Bu çalışma yapılırken tarafımızdan bilgi alınmadığından bu çalışma kapsamı raporu ve içeriğindeki vatandaşların mülkiyet hakları aleyhine olan tespitleri kabul etmiyoruz. Orman alanında kaldığı tespit edilen tapulu, iskan tapulu v.b. mülkiyet hakları göz önünde bulundurarak vatandaşların 90 yıllık mülkiyet haklarına çözüm getirilmesine katkısı olmadığından, fiilen orman olmayan alanlar orman sınırlarına alındığından, mülkiyet hakkına konu olan yerler orman sınırları içinde kaldığından bu tapulu yerler değerlendirilmediğinden vatandaşların aleyhine olan hususları kabul etmeyerek, itirazı kayıt ve muhalefet şerhi ile imzalıyoruz diye raporlara şerh düştük.'' dedi 




Orman Kadastro haritalarındaki teknik hataları düzeltme haritaları askıya çıktı. 1 ay süre ile askıda kalacak olan, orman sınırlarında kalan tapulu, iskanen tapulu v.b. yerleriniz için bu süre zarfında itirazda bulunabilir ve dava açabilirsiniz.