Bir ofis koltuğu satın alırken göz önünde bulundurulması gereken bir dizi faktör vardır. Estetik ve maliyetin ötesinde, sandalyenin günlük olarak nasıl çalışacağını düşünmek hayati önem taşır.

Seçeceğiniz ofis sandalyesinin ayarlanabilir olması önemlidir. Ayaklarınızın yere rahatça basabilmesi için yüksekliği kendi boyunuza göre ayarlayabilmeniz gerekir, bu da sırtınızdaki yükü azaltacaktır. Ayrıca kollarınızın masanıza kolayca ulaşabilmesini ve omuzlarınızda gerginlik yaratmamasını sağlamalısınız. Yükseklik ayarı çok önemli olduğu için hemen hemen her ofis koltuğunda standart olarak gelir.

İdeal olarak, bir ofis sandalyesinin ayrıca ayarlanabilir bir sırtlığı olmalıdır, böylece sandalye arkalığını ileri veya geri hareket ettirebilirsiniz. Bu ayar, insanların sandalyelerinde çok geriye veya çok ileri oturmasını engeller ve bu nedenle uyluklarındaki baskıyı azaltır. İdeal bir ofis sandalyesi, rahatça oturabileceğiniz kadar geniş ve derin olmalıdır. Daha uzun boylu insanlar, daha uzun vücutlarını desteklemek için daha derin bir koltuğa ihtiyaç duyacaklar.

Kolçaklar, boynunuzdaki ve omuzlarınızdaki gerginliği almak için harikadır. Dirseklerinizi kolçaklara dayadığınızda, kollarınızın geri kalanının, omuzlarınıza kadar rahatlamasına izin verirsiniz. İdeal olarak, özellikle sandalyenizi masanızın içine ve dışına hareket ettirdiğinizde kolçakların da ayarlanabilir olmasını istersiniz. Sabit kolçaklar, masanın önüne geçme eğilimindedir ve masaya rahatça ulaşmak için sizi germek zorunda kalmaya zorlar.