Kurumsal internet hizmetleri kapsamında yer alan metro internetin pek çok özelliği bulunuyor. Aynı zamanda bu özellikleri kapsamında kullanım alanında birçok şekilde faydalı olur. Öncelikle yüksek bant genişliği ile 10 Mbit/sn ile 100 Gbit/sn arasında bir bant genişliği sağlar. Bununla birlikte oldukça güvenilir bir hizmettir. Şirket içerisinde ya da kurumlarda daha güvenli bir internet kullanılmasını sağlayarak yararlı olur.

Özellikle en önemli yararlarından bir tanesi de birden fazla noktada birimi, şubesi bulunan firma, şirket ve kurumların arasında merkezi bir bağlantı sağlamasıdır. Belirtmek gerekir ki şirkete özel bir fiber optik hat kurulması ile paylaşımsız internet kullanımı yapılır. Bu özelliği ile de son derece faydalı bir hizmettir.

Metro İnternetin Diğer İnternet Hizmetlerinden Farkları Nelerdir?

İnternet hizmetleri kapsamından günümüzde genel olarak ADSL ve VDSL servisi altından paketler sunulur. Metro internet olarak adlandırılan hizmet ise her geçen gün yaygınlaşan ve kurumsal ihtiyaçları karşılayan bir internet servisidir. Fiber optik kabloları ile ADSL internetten, yüksek bant genişliği ve simetrik download/upload hızları sayesinde de VDSL internetten farklıdır.

 Bu kapsamda hem yüksek hız hem kesintisiz kullanım hem de güvenli veri aktarımı sunarak ön plana çıkar. Gibir.net sitesini ziyaret ederek metro internetin birbirinden farklı özelliklerini görebilir ve şirketler için ne kadar kullanışlı olduğu öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda sitede sunulan farklı paket seçenekleri ile metro internetten yararlanabilirsiniz.

Metro Ethernetin Uygun Olduğu Kişi ve Kurumlar

Metro internetin sağlamış olduğu özellikler öncelikle şirketler ve kurumlar için çok uygundur. Çünkü şirket ve kurumlarda genellikle yoğun internet kullanımı gerçekleştirilir ve iletişim son derece önemlidir. İletişim sağlanması, verilerin ve bilgilerin iletilmesi için yüksek hızda olan metro ethernet tercih edilebiliyor. Aynı zamanda belirtilen sitede sunulan yüksek hızlı internet paketleri ile güvenli bir şekilde internet kullanımı gerçekleştirilebiliyor.

Bu noktada kamu kurumlarında da metro internetin kullanımı son derece uygundur. Üniversite, hastane, alışveriş merkezleri, oteller gibi pek çok alanda bu yüksek hızlı internet hizmeti tercih edilebilir. Aynı zamanda belirtmek gerekir ki çok fazla internet kullanan ve yüksek hıza ihtiyaç duyan içerik üreticileri tarafından da kullanılması uygundur.

Metro Ethernete Neden İhtiyaç Duyulur?

Metro internetin kullanımı her geçen gün daha fazla yapılıyor. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi ile teknolojinin gelişmesi ile birlikte internete olan ihtiyacın artmasıdır. Güvenli ve yüksek hızda internet ihtiyacı ise şirket ve kurumlarda metro internetle karşılanabiliyor.

Fiber optik kabloların kullanılması ile yapılan özel altyapı, müşteriye özel olur ve ihtiyacı en iyi şekilde karşılar. Gibir.net sitesini ziyaret ederek hem hizmet hem de fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Yüksek hızlı, kaliteli, güvenilir bir internet hizmeti için firmanın sitesini tercih edebilirsiniz.

Kaynak: https://kurumsal.gibir.net.tr/tr/hizmetler/metro-ethernet