Markalanacak olan ürünlerin belirli alanlarının işaretlenmesi üzerlerine, sayı, yazı, grafik, çizim, barkod vesaire birçok işlemlerin uygulanması ışın gücü ile elde edilir. Fiber lazer markalama işlemlerinde malzeme, makine yüzeyi ile herhangi bir fiziksel temas olmadan, yüzeye direk olarak herhangi bir aşındırıcı maddenin temas edilmemesi bu konuda oldukça önemlidir. Yalnızca fiberle çalışan malzeme yüzeyini odaklanması hasarsız temiz bir şekilde yüzeyin barkodlanması gerekir. Işın gücüyle rahat bir şekilde yüzeye yazının veya ürünün basılabilmesi için alanın temiz olması ürünün kolay bir şekilde okunabilmesini sağlar. Bu konuda birçok firma lazer markalama adı altındaki makinaların satışını ve bu hizmetin verilebilmesi için elinden geleni yapmaktadır. Maymars bu konuda üstün teknolojik cihazların üretimini gerçekleştirerek bu hizmetin en iyi şekilde sunulması için birçok alanda rahatlıkla hizmet verir.

Fiber Markalama Teknikleri

Birçok farklı malzemeye uygulanan lazer hizmetinde birçok farklı lazer markalama makinesi modelleri bulunduğu için farklı yöntemlerin farklı malzemeler de kullanılması daha doğru olacaktır. Üzümler üzerinde okunabilir yazıların ve barkodlamaların yapılması önemlidir. Kutlanacak olan malzemenin yapısına göre 4 farklı fiber lazer markalama metotları uygulanır. Bu metodlar;

  • Tavlamak
  • Renklendirme
  • Köpükleme
  • Kazıma

Yöntemleri olarak bilinir. Bu yöntemlerin alanında uzman ve teknik bilgiye sahip olan kişiler tarafından uygulanması daha doğru olacaktır. Kullanılan makinelerin kalitesine belirlemeniz ürünün daha hızlı bir şekilde barkodlanmasını ve markalanmasını sağlayacaktır. Bu  konuda maymars lazer makinalarının üretimleri gerçekleştirerek teknolojinin vermiş olduğu son imkanları kullanır.