Söylemimizi abartılı bir söylem olarak değerlendirmeyin, hatta web sitesini ve imkân olduğunda galeriyi ziyaret ettiğinizde bu abartı cümlesinin hafif kaldığını düşüneceksiniz.

Yusuf Karakaya’nın baba mirası mesleği ve tutkusu klasik arabalar! Evet, bakmalara doyamadığımız klasik arabaların sergilendiği ve satışa sunulduğu devasa bir yatırımdan bahsediyoruz! Bu yatırımın öncülerinden olan Yusuf Karakaya’yı yakından tanıyalım istedik.

Yusuf Bey, 1974 doğumlu 47 yaşında dinamik ve ticari zekasının yanında zevkleri de oldukça gelişmiş bir insan. Nereden mi biliyoruz? Koleksiyona şöyle bir göz atınca, bu kadar harika otomobili bir araya başkası getirmiş olamaz dedirtiyor.

Baba mesleğinin hikayesi ve bugün benzersiz bir proje olarak göstermesi ile şöyle ilerliyor.

Çekirdekten Yetişmek…

Faruk Karakaya, Yusuf Bey’in babası. 1980’lerden bugüne kadar Faruk Karakaya otomobil sektöründe boy göstermiş. Bu boy gösterme de oldukça iddialı bir boy gösterme olarak döneme damgasını vurmuş. Faruk Karakaya, taksi plakası sektöründe çalışmalar yürütmüş ve deyim yerindeyse Yusuf Karakaya’da babasının yanında çekirdekten yüksek bir otomobil zevki ile yetişmiş. O yıllarda klasik araçlar Türkiye’ye dolmuş ve taksi olması amacıyla gelirdi, Faruk Bey ve oğlu arabaları klasik otomobil seviyesinde olduğu için yeni otomobilleri taksi olarak değerlendirip klasik olanları hususi hale getirerek klasik otomobilleri değerlendirmeye başlamışlar.

Türkiye’ye 1980’li yıllardan sonra gelen Jetta ve Audi’leri taksi olarak kullanmak için eski arabaların damaları silinmiş hususi araç statüsünde iken yeni araçlar da taksi plakasına geçirilmiş ve taksicilik sektörüne konforlu bir bakış açısı kazandırmış. Bugün oğlu Yusuf Karakaya’da klasik otomobil sektörüne babasının idealist bakışıyla bambaşka bir anlam kazandırıyor.

Uzun Yılların Sonucu Tüm Dünyaya Tutku Satmak!

Yusuf Karakaya’nın girişimi ve otomobil sektörüne getirmiş olduğu bu yenilikçi bakış açısı birçok anlamı değiştirmiş durumda. Bununla birlikte klasik tutkunlarına ulaşılabilir bir zemin hazırlıyor. Hem Türkiye hem dünya da ihtiyaç duyulan o hamlenin ortaya çıkması uzun yıllara tekabül ediyor. Temelleri sağlam bir girişimin ses getirmesi kaçınılmazdı desek yerinde olur.

Birdenbire değil yıllanan ve yıllandıkça olgunlaşan bir zevkin izdüşümleri olarak antika değerindeki otomobiller Karakaya Global’de bugün alıcılarını bekliyor.

Karakaya Global’in bu çok ses getiren yatırımı ve girişimine sadece otomobil satıyorlar demek büyük haksızlık olacak, bize göre onlar tüm dünyaya tutku satıyorlar!

KARAKAYA GLOBAL GARAGE

Garaj Sanal Tur Gezi : www.karakayaglobal.com.tr

Bilgi Telefon: +90216 266 62 88

E-Posta: [email protected]

Galeri: Altunizade Mh. Mahir İz Cd. NO:2 34662 Üsküdar/İstanbul

İnstagram: https://www.instagram.com/karakaya.global/

Facebook: https://www.facebook.com/karakaya.global/