"Şimdi burada olsan" isimli duygusal çalışmasıyla, adından çok söz ettiren başarılı pop şarkıcısı Özgün ile Wagamama'da çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. "Evliyim, çocuğum var, daha mutlu yaşıyorum" diyen Özgün, Aralık ayı içerisinde yeni bir single ile karşımıza çıkacağını içtenlikle bizimle paylaştı.

İlk olarak bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz ? Özgün Kimdir ?

19 Ekim 1979’da Eskişehir’de doğdum.Çalışan bir anne-babanın çocuğuydum.O zamanlar annem sekreter, babam memurmuş.Tek çocuk olarak büyüdüm.Hayatımdaki en önemli kişilerden biri dedem İlyas Küçükcan’dır. 2005 yılında İstanbul 'a geldim.2007 yılından beri de Göktürk'teyim.2 yıl önce eşim Nida Uğurlu ile evlendim.Şu an 8 aylık Ediz adında bir oğlumuz var.



Müzik sektörüne nasıl girdiniz ? İlham kaynaklarınız neler ?

8 yaşındayken Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çocuk Korosu, viyola bölümünü kazanmıştım.11 yaşımda Ankara Devlet Konservatuvarı’nda yatılı olarak okumaya başladım.16 yaşındayken hem gitar çalıp, hem şarkı söyleyerek barlarda sahneye çıkmaya başladım.Bu arada Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda da çalışmaya başladım. Araya bir de master sıkıştırdım ve Polonya’ya gidip master class çalışması yaptım.Zaman içerisinde klasik müzik ile yollarımı ayırmaya karar verdim.2005 yılında ilk albümüm Elveda'yı çıkardım.Benim ilham kaynağım aşk.Zaten slow aşk şarkıları yapıyorum.Dönem dönem ayrılık şarkılarımda oldu.Şimdi evliyim, çocuğum var daha mutlu yaşıyorum.O yüzden daha pozitif şarkılar yazmayı tercih ediyorum.



Müzik adına neler yaptınız, bundan sonra neler yapmayı düşünüyorsunuz ?


Müzik adına Türkiye geneline bakıldığı zaman Türk pop müzik dinleyicisine her zaman kaliteli ve güzel işler sunmaya çalıştım.Doğru melodileri, kaliteli, içinde duygu barındıran bestelerle birleştirmeye çalıştım.Bunun dışında klasik müzik eğitimim ile pop müziği birleştirip senfonik konserler yapıyorum.Benim müzik adına yapabileceğim en iyi şey, özellikle müzik kirliliğinin çok fazla olduğu piyasa içerisinde dinlenilebilir, güzel şarkıları dinleyicilere ulaştırmak olur.



Hayatınızdaki ilkler nelerdir ?

Her şarkım benim için bir ilktir, yeni bir hikayenin başlangıcıdır ve bir çok insanın hayatına dokunur.Bu yüzden ilkim, beni insanlara ilk tanıtan, ilk şarkım Elveda oldu.

Evlendikten sonra daha çok spor yapıp, fit oldunuz. Bunu neye borçluyuz ?


Biraz daha sorumluluk sahibi olmaya başladım.Kendime, eşime, işime saygım var ve ilk başta kendime iyi bakmakla yükümlü olduğumu fark ettim.Hep hayalimdi spor yapmak, iyi bir vücuda sahip olmak, sağlıklı olmak ama gece çalışmalarımdan dolayı bunu hiç yapamadım.Yaklaşık iki yıldır düzenli spor yapıyorum.



Daha çok slow şarkılarınız beğeniliyor. Bunun sebebini neye bağlıyorsunuz ?

Zaten genelde yazdığım şarkıların çoğu slow.Çok beğenilen İstiklal, Sadece Arkadaşız, Şeytan gibi hareketli şarkılarımda var.Benim için şarkının slow olmasından çok iyi olması, sevilmesi önemlidir.Ama slow şarkılarımın çok beğenilmesi benim için güzel bir şey.Çünkü slow şarkıların söylenmesi zordur, duyguyu karşıya iyi geçirmek gerekir.Bunun için bir yorumcunun, slow şarkılarını karşıya iyi geçirmesi onun artısıdır.

Müzik piyasasında genelde sessiz sakinsiniz. Sizce bunun nedeni ne olabilir ?


İnsanın karakteri neyse bunu dışarıya o şekilde yansıtır.Tabi bunun ister istemez dezavantajları da oluyor mesleğime karşı.Bizim işimizde magazin çok önemli.İşim icabı yapmam gereken şeylerin, kendi yaşantımın önüne geçmesine izin vermem.Benim için en önemlisi huzurdur.Evimde eşimle, çocuğumla, arkadaşlarımla çok mutluyum.Geceleri gezmek, dolaşmak yerine beste yapıyorum, müzikle ilgileniyorum.Bunlar beni daha çok mutlu ediyor.



Sizce duygusallık sadece şarkılarda mı ?

Duygusallık aşkla başlar.Bir anda aşık olursunuz, hiç olmadık şeyler daha fazla mutluluk vermeye, daha fazla üzülmenize sebep olmaya başlar.Hayatımda aşık olduğum iki insan var.Biri eşim Nida, diğeri oğlum Ediz.Bu yüzden ben çok duygusalım.

Göktürk'te vakit geçirmeyi seviyor musunuz ? Özelikle tercih ettiğiniz favori mekanlarınız var mı ?

Ben aslında Göktürk dışında bir yerde vakit geçirmeyi sevmiyorum. Benim burada sevdiğim iki berberim var.Biri Birberber Şeref, diğeri Kemer Country'de Anıl.Özellikle yemek konusunda Onur Et, Vincotto, Wagamama, Sushico, Balıkçı, İşkembahçe ve Mis köfte'yi de çok severim.



Göktürk'le ilgili bir projeniz var mı ?

İleride Ege'ye taşınmazsam eğer Göktürk'te butik restaurant yada spor salonu açmayı isterim.İstanbul'un kalabalığını hiç sevmiyorum.Burada iyi sahnesi, müzik sistemi olan bir yer yok.Belki arkadaşlarımla birlikte çıkabileceğim bir bar açabilirim. Eğer bu düşüncelerimden birini gerçekleşterecek olursam, işletmeci olarak Ümit Öner ile çalışmak isterim :)



Yeni single yada albümünüz var mı?

Aralık ayı içerisinde bir single çıkaracağım.Güzel, sevileceğini düşündüğüm slow bir şarkı olacak.Bestesi benim, sözleri Oytun Karanacak arkadaşıma ait. Şimdilerde onun kayıtları, klibi, radyo yayınları koşturmacasındayım.

Keyif aldığınız televizyon programları hangileri ?


Beyaz Show çok sevdiğim bir program.Okan Bayülgen'e katılmayı değil izlemeyi çok seviyorum.3 Adam keyifli bir program, onları da seviyorum. Survıvor çok beğendiğim bir program ama bu aralar yarışmacı olacağım söylentileri var. Ama oğlum Ediz henüz 8 aylık. Büyürken yanında olmak istiyorum. O yüzden en azından bu sene için öyle bir şey düşünmüyorum.



Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

Burası butik bir yerleşim yeri bence.Nasıl her yerin kendine ait güzel tatları varsa böyle dergilerinin de olması güzel bir şey.Göktürk'te neler varmış, kimler ne yapmış sorularının cevabını alabileceğimiz güzel bir dergisiniz.Yolunuz açık olsun.Kendime ait olan Instagram hesabım; ozgunugurlu Dileyenler oradan takip edebilirler...



Röportaj: Ceyda Ayman