Deutsche Bank altın tahmini

Altın fiyatları rekor üzerine rekor kırarken herkes bu yükselişin sürüp sürmeyeceği sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. "Altında yön ne olur?" sorusuna bir yanıtta başarılı tahminleri ile finans sektöründe adını ekonomi kahinine çıkaran  Deutsche Bank analistleri tarafından yapıldı. 

Almanya'nın en büyük bankası olan  Deutsche Bank uzman analistleri tarafından hazırlanan raporda piyasada yaşanan son gelişmeler detaylı olarak irdelinirken 2022 senesine ilişkin beklentiler de yer aldı. 2021 senesinde büyük dalgalanmalar ile mücadele eden ve deyim yerindeyse bir gidip bir gelen altın fiyatları dip noktasını gördükten sonra yıl sonuna doğru peş peşe rekor kırmaya başlamıştı. 

DEUSCHE BANK ALTIN TAHMİNİ: 2022'DE ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Son derece sert fiyat değişimlerinin yaşandığı altın piyasası yönünü yukarıya çevirirken yıl sonuna doğru yatırım bankalarının beklenen 2022 beklenti raporları ve tahmin analizleri verileri açıklanmaya devam ediyor. Bu tahminlerden biri de Almanların dev yatırım bankası  Deutsche Bank tarafından açıklandı. 

Deutsche Bank analistleri tarafından hazırlanan raporda 2022 yılına dair beklentilere yer verilirken altının göreceği seviye hakkında çok konuşulacak iddialara yer verildi. Uzman analistlerin detaylı bir analize yer vermiş oldukları raporda altının 2020 senesinde görmüş olduğu seviyelere çıkamadığına dikkat çekildi. 

altın düşecek mi yükselecek mi ne olur

İç piyasada dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile altın fiyatları da rekor üzerine rekor kırarken dış piyasada ons altının fiyatı bir türlü beklenen yükselişi kaydedemedi. Buna değinen Deutsche Bank analistleri 2020 senesinde enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin altın fiyatlarına aynı şekilde yansımadığına dikkat çekti.

Altının artık bazı yatırımcılar için güvenilir liman vasfını yitirmiş olabileceği uyarısında bulunan Deutsche Bank analistleri yüksek olan enflasyona rağmen bu nedenle 2022 yılında altının yükseliş yönlü bir performans göstermesinin zor olduğu belirtildi. 

DEUTSCHE BANK 2022 YIL SONU ONS ALTIN FİYATI TAHMİNİ KAÇ DOLAR?

Enflasyon baskısına dikkat çekilen raporda dev bankanın 2022 yıl sonu ons altın fiyatı tahmini ise 1.750 dolar olarak ilan edildi. İç piyasada ise bugün dolar kurundan aldığı destek ile gram altının fiyatı 960 TL bandını zorlayarak kırmaya çalışmıştı.