EĞİTİM VE SANAT DÜNYASINDA 20 YIL
 
Okul bu yıl, 21 Haziran’da CKM Büyük Salon’da gerçekleşen 20.yıl resitalinde, rollerin tümünü kendi öğrencilerinin oluşturduğu, klasik bale repertuarının en önemli eserlerinden biri olan “FINDIKKIRAN Balesini” ve önemli müzikallerden bazılarını başarıyla sahneledi.




Özlem Güzel Bale ve Müzik Okulu; MEB, RAD (Royal Academy of Dance) ve ABRSM (Associated Board of Royal  Schools of Music)’ye bağlı ve bu kurumların İstanbul 1 No’lu sınav merkezi olarak çalışmalarına devam ediyor. Bale ve Müzik Okulu’nun bir diğer özelliği ise, eğitmenlerinin tümünün mezun öğrencilerinden oluşması ve birçok başarılı öğrenciye burs imkanı sağlaması... 

Ayrıca Bale Bölümü’nde Sn. Nil Berkan ve Müzik Bölümü’nde Sn. Remziye Alper okulun sanat danışmanlığını yapmaktadır.


    
ÖZLEM GÜZEL BALE ve MÜZİK OKULLARI Hakkında :


1996-1997 Eğitim yılında faaliyetlerine bale bölümü ile başlayan Özlem Güzel Bale ve Müzik Okulu, 1999-2000 eğitim yılında bünyesine müzik bölümünü, 2008 yılında ise tiyatro bölümünü ekledi. Kasım 2012’de İstanbul-Kartal’da açtığı şubesi ile eğitim hizmetini yaygınlaştırdı. 
20 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim veren kurum,  Bale Bölümü’nde “İngiliz Kraliyet Dans Akademisi” (Royal Academy of Dance-RAD), Müzik Bölümü’nde “İngiliz Birleşik Müzik Okulları” (Associated Board of Royal  Schools of Music-ABRSM) ve Tiyatro Bölümü’nde “Yaratıcı Drama” (Creative Drama & Movement Association-CDMA) ile bağlantılı ve interaktif çalışmalar yürütüyor.
Kurulduğu yıldan bu yana, topluma faydalı öğrenciler ve eğitmenler yetiştirmek hedefi ile çalışmalarını sürdüren Özlem Güzel Bale ve Müzik Okulu’nda öğrenciler M.E.B’na bağlı olarak aldıkları diplomaların yanında, eğitimlerini uluslararası anlamda da sertifikalandırma şansına sahip oluyorlar.
Türkiye’nin RAD’a bağlı ilk “MENTOR”(Danışman) bale öğretmeni olan Okul’un Kurucusu ve Eğitim Bölüm Başkanı Sn. Özlem TOKUŞ, Akademi tarafından, Türkiye’de RAD’a ait öğretmenlik diploması veya sertifikası almak isteyen kişilere danışmanlık yapmakla yetkili olarak görevlendirilmiştir. 



Sanat Okulu’nda, çok yönlü bir eğitim programı uygulanıyor. Bale Bölümü’nde; klasik balenin yanı sıra modern dans, karakter dansları, müzik bilgisi ve solfej, drama, bale tarihi, anatomi ve repertuar eğitimi veriliyor. Öğrenciler, Müzik Bölümü’nde; piyano, keman, gitar ve şan ana branşlarında solfej, armoni, müzik tarihi ve topluluk eğitimi almaktadır. Ayrıca, Okul’un hobi kursları bölümünde “yetişkin bale”, “latin dansları”, “tango” ve “modern dans” dersleri yer alıyor. 
4 yaşından itibaren her yaş grubundan öğrenciye açık olan eğitimlerin Bale Bölümü’nde 14, Müzik Bölümü’nde en az 8 yıllık eğitim sonrasında diploma veriliyor. Mezunlardan bir çoğu akademik kariyerleri ile birlikte, sanat eğitiminin onlara verdiği ayrıcalık ile konularında eğitmenlik yapabiliyor veya profesyonel olarak bu işi meslek haline getirebiliyorlar. Kurumun eğitmen kadrosu, kendi bünyesinden yetişen öğretmenlerle eğitime devam ediyor.  
 
 Fotograflar: Murat Dürüm 

 








 
Sanat Köşk – SELAMİÇEŞME  0.216.449 01 37
Bale Akademisi –KARTAL 0.216.517 30 33

www.ozlemguzelbale.com.tr
facebook/ozlemguzelbalevemuzikokulu
instagram/ozlemguzelbaleokullari