Hastalıklar iyileşirken vücudun yetenekleri kısıtlanabilir. Bu esnada normalden daha az kalori tüketen beslenme programları önemlidir. Soğuk algınlığına bir tekme atarak onu uzaklaştırmak için bol sıvı alıp, vitaminli gıdalar tüketmek gerekir.

En iyilerden bazıları işte burada:

Tavuksuyu Çorbası

Bu sadece kocakarı tarifi olmamakla birlikte, soğuk algınlığını gerçekten yatıştırır. Tavuk, akciğerlerdeki mukusun azalmasına yardımcı olan bir aminoasit içerir ve boğaz iltihabıyla savaşmaya yardımcı olur.



Sıcak Bitki Çayları

Çay içmek (özellikle Çin, Japon ya da Amerikan Çayları), doğal bakteri bileşenlerini defetmeye yardımcı olabilir. Ayrıca sıcak sıvılar, boğaz ağrısını yatıştırmaya ve burun tıkanıklığını hafifletmeye iyi gelir. Taze demlenmiş limonlu bir bitki çayı içildiği sırada burun ıslak kaldığı için, tıkanıklık hafifler.



Turunçgiller

Turunçgillerde büyük miktarda bulunan C vitamini, soğuk algınlığını tamamen ortadan kaldıramazken, çalışmalar hastalığın uzunluğunu ve şiddetini azaltığını göstermiştir. Ayrıca limon, portakal, greyfurt ve ıhlamur gibi meyveler bağışıklık sistemini güçlendirerek, içerdiği flavonoidlerle iyileşmeyi hızlandırır.



Meyve Aromalı Buzlar

Hasta iken su kaybı olmaması için, soğuk bir göğüs mukusların incelmesi ve tıkanıklığın azalması için iyi olabilir. Meyveyi normal şekilde yemek daha iyi olsa da, bu meyveden buzlar alternatif bir yoldur. Kendi sağlıklı meyveli buzunuzu yapmak çok daha faydalı olacaktır.



Baharatlı Yiyecekler

Baharatlar, burnumuzu çalıştırıp, gözlerimizi sulandırabilir ama burun tıkanıklığının en etkili ilaçlarından biridir. Acı biber, turp gibi yiyecekler yemek, tıkanıklığı hafifletmeye yardımcı olur.