Göktürk’e yemek ve eğlence adına yeni bir soluk getiren Pierre Antakya Cuisine, şık dekoruyla keyifli bir ortam sunan bir Antakya restoranı. 2015 Eylül ayında hizmete açılan bu mekanın sahipleri iki yemek tutkunu olan iş adamı Andaç Yüksel ve müzisyen Garip Mansuroğlu, Antakya misafirperverliğini ve lezzetlerini İstanbul'daki yemek tutkunlarıyla buluşturuyorlar.

        Medeniyetler beşiği olarak bilinen Antakya'nın en önemli kilisesi St. Pierre'den adını alan restoranda malzemelerin birçoğu Antakya'dan getiriliyor ve tüm yemekler aslına uygun bir şekilde Antakyalı aşçılar tarafından hazırlanıyor. Yapılan her şey kendine özgü tadında ve usulünde olduğundan, kendinizi Antakya'da bir evde misafir olarak hissedebilirsiniz. 
 
Mekanda her ay yeni sürprizlerle karşılaşıyorsunuz. En son Antakya dönerinin de dahil olmasıyla çok geniş bir menüye sahip olan Pierre’de  Katıklı ekmek ve oruk (Antakya usulü içli köfte) ile başlayan, sıcak servis edilen tereyağlı çam fıstıklı humus, közlenmiş patlıcanın en güzel hali abuganuş, acı severler için bezirgani, Falafel ve buna benzer zengin meze çeşitlerinin hangisinden başlayacağınızı bilemeyip tüm mezeleri sipariş etmek isteyebilirsiniz. Ana yemeklerden Tepsi kebabı, Belen Tava, Vişne kebabı veya Harbiye kebabı gibi Antakya’nın güzel lezzetleri ile yemeğinize devam edebilirsiniz. Tabi bütün bunların sonunda Pierre’de usta eller tarafından hazırlanan Hatay’ın meşhur Künefesine de yer ayırmayı unutmayın. Pierre’de çocuklar da unutulmamış. Çocuk menüsünde Izgara çocuk köfte, Döner veya Kağıt kebabı gibi seçenekler bulunuyor.
 
Pierre’de aynı zamanda Antakya’dan getirilen doğal yöresel ürünlerin sergilendiği mini bir market var. Baharat çeşitlerinden zeytinyağına, Nar ekşisinden meşhur ev yapımı Antakya biber salçasına kadar birçok ürünü bulabilirsiniz.
 
Hafta sonları canlı müzik ile Göktürk’te büyük bir eksiğin kapatıldığı mekanda Cuma akşamları gitar ve çello eşliğinde soft bir müziğe yer verilirken Cumartesi akşamları Pierre Fasıl ekibinin performansı eşliğinde birbirinden lezzetli mezeler ve tatlar ile hem karnınızı hem ruhunuzu doyurabileceksiniz.
 
Mekandan Notlar: Hafta içleri akşam 22:30 a kadar hizmet verilen mekanda hafta sonları 24:00’e kadar hizmet veriliyor. Paket servis’in de sunulduğu restoranda hafta sonları rezervasyon yapmakta fayda var.
 
Adres: İstanbul cad.  Begonya sk.  Gökmahal Çarşısı (Garanti bankası arkası) Göktürk .
Rez Tel: 0.212.3223433
Facebook/pierreantakya     
İnstagram/pierreantakyacuisine