Yaz aşkları güzel günlerin heyecanıyla yaşanıp bu günlerin son bulmasıyla da biten kısa ilişkilerdir genelde. Aslında çoğu zaman iki tarafında aklı birbirinde kalır ama o kadarcık kısa bir maceranın daha fazlası için biraz çekimser davranılır. Oysa belki de o kişi hayatınızın aşkıdır. Denemekten ne çıkar!

Daha fazlasını paylaşın.

Yaz aşkı dediğimiz kavramın beşiği tatil mekanlarıdır. Bu sebeple tatil sırasında sadece eğlenmek uğruna yapılan aktivitelerde bir araya gelinir. Oysa bu ilişkinin sığ kalmasının en büyük nedenlerinden biridir. Daha fazla şey paylaşmaya çalışıp, karşı tarafın hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışın. Ne kadar çok şey paylaşırsanız o kadar derin bir bağ kurarsınız.

Yaz aşklarını uzun ilişkilere çevirebilmenin 5 yolu

Duygularınızı belli edin.

Yaz aşklarında insanların kafasında ilişkinin zaten kısa süreceği tedirginliği olduğu için burunlarını yere düşürmeme eğilimi olur. Bu sebeple gerçek duygularınız yerine daha yapay hareketleri tercih edebilirsiniz. Oysa bu kadar sıkıntıya gerek yok. Karşınızdakine yaz aşkı gibi değil de gerçekten hoşlanıyorsanız hayatınızın şansı olarak da bakabilirsiniz. Bu size bir şey kaybettirmez. Yaz aşkıysa yazda kalır ancak eğer değilse doğru adım atmış olursunuz.

Yaz aşklarını uzun ilişkilere çevirebilmenin 5 yolu

Döndükten sonra arayın.

Yine o garip kaygılar nedeniyle yaz aşkından ayrılırken iletişim bilgisi alınmaz ve dönülen şehirde buluşma sözü edilmez. Aradaki bu gizli anlaşmayı yırtıp atın ve onun telefonunu alın. Aldınız diyelim yetmez, arayın. Aramak için de öyle çok uzun zaman beklemeyin. İlişkinin heyecanının kaybolmasına izin vermeden yeniden bir araya gelmek istediğinizi söyleyin. Onun da sizde aklı kaldıysa hiç düşünmeden uçarak gelecektir. Aşkın mevsimi olmaz.

Yaz aşklarını uzun ilişkilere çevirebilmenin 5 yolu

Arkadaşlarıyla tanışın.

Eğer yazı arkadaşlarıyla birlikte geçiriyorsa ve onlarla tanışmaktan ve hatta içlerine girmekten çekinmeyin. İyi ilişkilerin temellerinin en önemli taşlarını arkadaşlar örerler. Bu nedenle arkadaşlarına samimi ve sıcak davranmak ilişkinin uzun bir serüvene dönüşmesi için önemlidir. Döndüklerinde sizi ona hatırlatacak olanlar bu arkadaşlardır.

Yaz aşklarını uzun ilişkilere çevirebilmenin 5 yolu

Ona bir imza atın.

Kendinizden bir parçayı hiç beklemediği bir yere bırakmak iyi bir yöntem olacaktır. Bu ona bıraktığınız ufak bir hediye ya da yanlışlıkla unuttuğunuz kişisel bir eşyanız olabilir. Siz gittikten sonra bu obje aranızdaki köprü olur ve yeniden görüşmenin mantıklı bir sebebidir.

Yaz aşklarını uzun ilişkilere çevirebilmenin 5 yolu

hürriyet kelebek