Ağaç, metal ya da farklı yüzeylere daha parlak bir görünüm kazandırmak ya da boyayı koruyarak daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için kullanılan malzeme vernik adını taşıyor. Verniğin en önemli özelliğinden biri yüzeyin iklim koşullarına karşı çok daha dayanıklı bir yapıya kavuşmasını sağlamaktır. Genellikle parlak görünüm elde etmek için kullanılıyor olsa da mat bir görünüm yaratmak için kullanılabilecek ürün çeşitleri de bulunuyor.

Alkol ya da yağ içerisinde çözülmüş reçineden oluşan cadence vernik çeşitleri genel olarak 3 grupta incelenir. Bunlar selülozik, sentetik ve poliüretan verniklerdir. Selülozik olanlar ağaç, çalı ya da bitki gibi organik cisimlerde bulunan selüloz kullanılarak üretiliyor. Selülozik tiner kullanılarak inceltiliyor ve böylelikle uygulama yapmak da çok daha kolay oluyor. Aynı zamanda bu vernikler tercih edildiğinde parlak ve mat seçenekleri birbirine karıştırılabilir.

Sentetik mat vernik ya da parlak vernikler ise çok daha geç kuruma özelliğine sahip olur. Bilindiği gibi geç kuruyan verniklerin direnç düzeyleri çabuk kuruyanlara nazaran çok daha fazladır. Bu nedenle mutfaklar gibi nemli ortamlarda genellikle daha geç kuruyan ve neme daha dayanıklı olan vernikler tercih edilir. Sentetik olanlar ağaç ve metal karışımı olan objeler için de rahatlıkla tercih edilebilir.

Poliüretan verniklerin ise daha çok mobilya sektöründe kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu verniklerin en önemli özelliği ise çizilme ve darbeler karşı yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor olmasıdır. Elbette taş vernik çeşitleri arasında da poliüretan ürünleri bulmak mümkün olabiliyor. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 saat içerisinde kuruyabilen poliüretan vernikler de geliştirildi.

Profesyonellerin Tercihi Cadence Vernik Çeşitleri Oluyor!

Her türlü hobi çalışmasında su bazlı vernik çeşitleri gibi farklı verniklere ihtiyaç duyanların tercihi caddence oluyor. Uzun yıllardır kaliteli üretimleriyle dikkat çeken bu markanın her ihtiyaca yönelik pek çok farklı ürün çeşidi bulunuyor. Ürünlerin en önemli özelliği ise son derece pratik bir şekilde uygulanabiliyor olmasıdır. Fırça yardımı ile kullanılan verniklerin yanı sıra sprey formunda hazırlanan ürünler de bulunuyor.

Vernikleri incelemek ve vernik fiyatları hakkında fikir sahibi olmak hatta düşük fiyatla sipariş vermek isteyenler ise Evimdehobi.com adresine tıklıyor. Bu sitede Cadence markasının yanı sıra kaliteli üretimlere imza atan farklı markaların ürünleri de mevcut. Fiyatlar tüm yıl boyunca düşük düzeyde tutulduğundan çok sayıda kişi alışveriş için tercihini bu platformdan yana kullanıyor. Vernik çeşitlerine göz atmak için de bu siteye uğrayabilirsiniz.