Türkiye’de milyonlarca kişi için villada oturmak bir hayaldir. Ancak ihtişamlı yapıları, manzarası, peyzaj ve havuzu, konforu ile milyonlarca kişinin hayalini süsler. Türkiye’de villa satın almak zor olsa da kiralık villalar ile bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Türkiye mimari anlamda son yıllarda hızlı bir gelişmeye sahip oldu. Bu durum da Türkiye’nin en güzel villaları sayısını kısa sürede yükseltti.

Roma Dönemi’nden itibaren villa inşa ediliyor. Ancak ekonomik problemler dolayısıyla günümüzde villa sahibi olan kişi sayısı oldukça az. Gelin, birlikte en güzel villalar ve öne çıkan özelliklerini inceleyelim. Türkiye’nin en güzel villalarını satın alamasanız bile istediğiniz süre boyunca kiralayabilirsiniz.

Türkiye’nin En Güzel Villaları Nerede Bulunur?

Türkiye’deki en güzel villalar ülkenin dört bir yanına yayılmış durumdadır. Durumu iyi olanlar yaşadıkları yere veya memleketlerine villa yaptırabilir. Aynı zamanda inşaat şirketleri villa ve villa sitesi seçenekleriyle farklı imkanlar sunuyor.

Aradığınız her bölgede villa bulabilirsiniz. Ancak Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde yapısal formları, malzemesi ve tasarımları ile daha çok villa yer alıyor. Özellikle havuzlu villalar daha fazla tercih ediliyor. Öte yandan son yılların en meşhuru sonsuzluk havuzlu villalar da harika bir manzarada yüzme keyfi sunmaktadır. Kiralık villa avantajı ile hayalinizdeki evde konfor ve huzurun keyfini sürebilirsiniz.

Doğa İle İç İçe Villalar

Yediden yetmişe herkes doğada huzur bulur. Yakınında deniz olsun olmasın güzel bir orman ve dağ manzarası ile yılın tüm stresini unutabilirsiniz. Doğa ile iç içe villalar yüksek yapıları ile tüm şehri de ayaklarınızın altına serebilir.

Doğa ile iç içe villalar Türkiye’nin dört bir yanında bulunuyor. Özellikle yerleşim alanlarından ve şehirden uzak villalar insanlara bu huzuru sağlamaktadır. Sabahları kuş sesleriyle uyanmak, sakinliğin ve sessizin tadını çıkarmak için bu villalar harika bir alternatiftir. Üstelik bu villalar genellikle ön ve arka bahçeye sahiptir. Bahçesinde dinlenmek, piknik yapmak veya çocuklarla koşturmak her aileyi mutlu edecektir.

Doğa ile iç içe villaları incelemek veya buralarda tatil yapmak isterseniz Kalkan Villa’da bulunan Villa Moonshine, Villa Alberta veya Villa Kaktüs’e göz atabilirsiniz.

Modern Villalar

Türkiye’de geçmişten bu yana neredeyse aynı tip villalar inşa edilir. Modern villalar ise bu alışılagelmişin dışına çıkmaktadır. Modern estetik tasarımı ile yaşam alanlarını güzelleştirir. Modern villalar genellikle kıyı kesimlerde ve büyükşehirlerde karşımıza çıkıyor.

Zarafeti ve lüksü birleştiren tasarımları ile dünya çapında oldukça yaygın. Özellikle Avrupa ve Batı Ülkeleri’ndeki mimari değişim Türkiye’ye de yansımış durumda. Bu villalar yalın ve sade tasarımları ile dikkat çekiyor. Ancak iç tasarımda konfor ve rahatlık için her ayrıntı ince bir şekilde düşünülmektedir.

Kalkan Villa’da modern villa tipindeki Villa Cornelia, Villa Butterfly ve Villa Zaffre gibi onlarca farklı seçeneği inceleyebilirsiniz.

Mahremiyetin Ön Planda Olduğu Villalar

Günümüzde mahremiyet ve gizliliğe önem veren kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Dışardan gözükmemek ve evde özgürce hareket etmek için muhafazakar villalar tercih edilebilir. Muhafazakar villa tipinde dış cephe duvar, çıta, ağaç vb. malzemelerle yükseltilir. Bu sayede villanın içi ve bahçesi dışardan görülmez.

Son yıllarda mutaassıp aileler ve balayı çiftleri kiralık villa araştırırken muhafazakar villaları tercih ediyor. Üstelik 2 – 16 kişiliğe kadar lüks ve muhafazakar villalar bulunmaktadır.  Muhafazakar kiralık villa seçenekleriyle siz de insanlardan uzak izole bir tatil yapabilirsiniz.

Kalkan Villa’da Villa May, Villa Zümrüt ve Villa Asal gibi seçeneklerle muhafazakar villa alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Havuzlu Villalar

Havuzlu villa, milyonlarca kişi için huzur, konfor ve keyif vaat ediyor. Hemen iki adım ötede havuz olması insanlar için en büyük motive kaynaklarından biri. Aynı zamanda sağlıklı yaşama da yardımcı oluyor. Türkiye’nin kıyı kesimlerinde yer alan villaların büyük bir kısmında havuz var. Ancak iç kısımlarında havuzlu villa sayısı daha az.

Havuzlu villalarda yaz kış konaklamak mümkündür. Aynı zamanda havuz ısıtmalı villa ile kış aylarında bile sabit su sıcaklığıyla yüzülebilir.

Havuzlu villa seçeneklerine yakından göz atmak için Kalkan Villa’da Vila Duru, Villa Porto ve Villa Lapis’e bakabilirsiniz.

İki Katlı Villalar

İki katlı villalar yaşam alanında konfor ve ferahlık arayanlar için en ideal yapılardır. Türkiye’nin her bölgesinde iki katlı villaları görebilirsiniz. Ancak çok azında şık ve estetik bir mimariden söz edilebilir.

Dublex villalar genellikle müstakil evler olarak da bilinir. Aynı zamanda apartman dairelerinde de standart dublex ve ters dublex gibi farklı seçenekler sunuluyor. Ancak aradığınız konforu bahçeli ve havuzlu bir villada bulabilirsiniz.

Kalkan Villa’da Villa AzureDuo, Villa Lavaya ve Villa Lapis’i inceleyerek iki katlı villalar hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Manzaralı Villa

Manzaralı villada sevdiklerinizle beraber güzel bir yemek kadar keyif veren çok az şey vardır. Deniz, orman, dağ veya şehir manzarası ile kendinize güzel bir hediye verebilirsiniz. Manzaralı villalar genellikle şehrin yüksek noktalarına inşa edilir. Bu sayede daha geniş bir görüntü ile manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Manzaralı villalar genellikle detaylı bir peyzaj çalışmasıyla ön plana çıkar. Manzaranın tadını çıkarmak için ön ve arka cephe sade bir planla oluşturulur. Aynı zamanda balkon, teras ve verandası da manzarayı izleyebilecek şekilde özenle dizayn edilmelidir.

Kalkan Villa’da Villa Viola, Villa Kayra, Villa Sereni ve Villa Poyraz gibi yüzlerce seçenekle manzaralı villalara göz atabilirsiniz.

Sade Ve Şık Tasarımlı Villalar

Sade ve şık tasarımlı villalar genellikle beyaz renk ve taş, tuğla, ahşap vb. malzemelerle ön plana çıkar. Bu tarz villalar özgün bir tasarıma sahiptir ve ferah bir görünüm verir. Türkiye’nin her noktasında sade ve şık tasarımlı villalar göze çarpıyor. Özellikle Türkiye’nin batısında ve güneyinde bu tarz villaları her şehirde görebilirsiniz.

Sade ve şık tasarımlı villalar adeta bir masal evini andırır. Genellikle iki veya üç katlı olmakla birlikte geniş bir bahçe ve havuza sahip olabilir.

Kalkan Villa; Villa Su, Villa Casa Liz Taylor, Villa Dry White ve Villa Lotus gibi sayısız alternatifle sade ve şık tasarımlı yapılar sunuyor.

Lüks Villalar

Villa denilince herkesin aklına büyük bir ev, geniş bir bahçe ve kocaman bir veranda gelir. Lüks villalar tam da bu özellikleriyle ön plana çıkar. Aynı zamanda hepsinde farklı büyüklüklerde havuz bulunur. Sonsuzluk havuzu olan villalar her zaman daha lüks ve konforu çağrıştırır.

Lüks villalar sadece dış tasarımıyla değil içinde kullanılan eşyalarla da dikkat çekmektedir. Jakuzi, kapalı havuz, ısıtmalı havuz, en az 3 yatak odası ve son teknoloji eşyaları ile ön plana çıkar.

Kalkan Villa’da Villa Seascape, Villa Kuzey, Villa La Mer ve Villa Konak gibi yüzlerce seçenekle lüks villaları inceleyebilirsiniz.

Büyüleyici Tasarıma Sahip Olan Villalar

Villalar genellikle herkesin ilgisini ve dikkatini çeker. Ancak büyüleyici tasarıma sahip olan villalar yediden yetmişe herkes için hayranlık sebebidir. Dış cephe, iç tasarım, havuz, bahçe, eşyalar vb. her yönden bu villalar harika bir tasarıma sahiptir.

Şık ve büyüleyici tasarıma sahip olan villalar 2 – 16 kişiye kadar konaklama imkanı sunar. Dolayısıyla kalabalık aileler ve arkadaş grupları bu villalar da muhteşem bir tatil yapabilir.

Kalkan Villa’da Villa Ocean, Villa Korsan, Villa Tarabya ve Villa Hecky gibi farklı tasarımlarla en güzel villalara göz atabilirsiniz.