Artık günümüzde dış faktörler nedeni ile de gittikçe artan inferlitife (kısırlık) probleminden kaynaklanan birçok çözüm yolu arayışına gidilmiştir. Bu çözüm yöntemlerinden biri de Tüp Bebek Tedavi yöntemidir.

Üremeye yardımcı teknikler ve tüp bebek tedavisi inferlitife sorunu yaşayan çiftler için bir çıkış kapısı olmaktadır. Tüp bebek tedavisi sık tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Bu nedenle de duraksız olarak gelişim göstermektedir. Tüp bebek tedavisi yönteminde başarıyı artıran en önemli faktörlerden biri embriyo kalitesidir. Bunun ardından ise rahim duvarı kalınlığı gelmektedir. Tüp bebek tedavisi sürecinde rahim duvarı bazen transfere hazır durumda olmaz bu durumda transfer zorlaşır ve rahim dokusu da dinlenmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle tüp bebek tedavisinin başarı oranını artırmak adına rahim dinlendirme işlemi yapılır. Çünkü embriyo kalitesi ne kadar iyi olursa olsun rahim duvarı transfer için uygun olmadığında başarı elde edilememektedir. Olgunlaşan yumurtaların yumurta toplama işleminden sonra embriyolar dondurulur. Bu işlemin ardından hekiminiz tarafından uygun görülen süre zarfınca rahim dinlendirme yapılır. Bu süre zarfının ardından ise rahim duvarı hazırsa embriyo transferi gerçekleştirilir.

Tüp bebek hakkında detaylı bilgi: https://tupbebektedavi.com/tup-bebek-tedavisi-nasil-yapilir-fiyatlari-ne-kadar/

Rahim dinlendirme işlemi, yumurta toplama işleminin ardından transfer gerçekleştirilmez, bir süre sonrasında rahim dinlendirme yapıldıktan sonra rahim duvarı hazır konumdaysa transfer gerçekleştirilir. Rahim dinlendirme işlemi tüp bebek tedavisi yönteminin geçmiş yıllarında fazla tercih edilen bir yöntem olmamasına rağmen artık günümüzde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Rahim dinlendirme işlemi tüp bebek tedavisi aşamalarında kullanılan hormonlara ve ilaçlara karşı aşırı hassasiyet gösteren bireylerde hatta Ovaryan Hiperstimülasyon Sendromu yaşayan kadınlarda tercih edilmekteydi. Ancak günümüzde rahmin transfere uygun görülmediği birçok durumda da rahim dinlendirme yöntemi tercih edilmektedir. Çiftlerin tercihine bağlı olarak embriyoları dondurup uzun bir süre sonra transfer isteyen çiftler tarafından da tercih edilmektedir.

Rahim dinlendirme işlemi genellikle 1-2 ay kadar sürmektedir. Bu sürecin sonunda ise tüp bebek tedavilerinde %5-10 oranında başarı artışı izlenmiştir. Rahim dinlendirme süreci bittikten sonra adetin 2.-3. gününde anne adayı ultrason yöntemi ile muayene edilir ve transfere engel teşkil eden bir durum görülmediği takdirde rahim duvarı ilaçlar yardımı ile hazırlanır. Bu hazırlık süreci yaklaşık olarak 2 hafta sürmektedir. Tüm bu süreçlerin ardından donmuş embriyolar çözdürülür ve transfer gerçekleştirilir. Bu dondurma ve çözdürme işlemleri sırasında güvenilir bir tüp bebek merkezinden destek almanız gerekmektedir. Sağlıklı ve yeni teknolojiler ile donanımlı bir laboratuvar bu gibi durumlarda önemini belli etmektedir.

 Tüp Bebek Tedavisinde uzman doktorlardan yardım almak tüp bebek tedavisinin başarı oranını artırmaktadır. Bu nedenle seçeceğimiz tüp bebek uzmanları araştırılmalı ve sağlıklı bir iletişim için yüz yüze görüşme sağlanmalıdır. Tüp bebek uzmanlarına ulaşmak için;

https://tupbebektedavi.com/category/tup-bebek-uzmanlari/