Yatak modellerinde son yıllarda çokça kullanılmaya başlayan modellerden biri de şişme yatak modelleridir. Bu yataklar belli bir süre yıkandıktan sonra temizlenmesi gerekmektedir. Bu durumda şişme yatak yıkanmasında neye dikkat edilmeli sorusu akla gelmektedir. Şişme yataklar hazırlanırken temel amaç insanların pratik kullanıma hazır yataklar tasarlamak olmuştur. Bu sebeple hazırlanan yatakların kullanımında da pratik yollar sunulması beklenmektedir.

Şişme yataklar portatif diyebileceğimiz yani kısa sürede toplayıp kaldırabileceğimiz ve ihtiyaç anında hızlıca kurabileceğimiz yatak modelleridir. Bu yataklar da diğer yataklar gibi tek kişilik ve çift kişilik olmak üzere iki şekilde satılmaktadır. Bu yataklar mekanın durumuna göre tek kişilik veya çift kişilik olarak seçilebilmektedir. Kaldırıldığında evlerde yer kaplamayan bu yataklar son yıllarda özellikle misafir yatağı olarak kullanılmakta ve kaldırıldığında yer kaplamamaktadır.

Şişme Yatak Yıkanmasında Neye Dikkat Edilmeli ve Nasıl Kullanılmalı?

Evlerde kullanılmakla birlikte genellikle kampçılar tarafından yoğun olarak kullanılan şişme yataklar fiyatının uygunluğu ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Şişme yatak seçilirken içine konulacağı çadırın veya odanın boyutlarına iyi bakılmalıdır.  Bundan sonra alınan yatak rahat rahat kullanılabilecektir. Küçük mekana çift kişilik yatak büyük gelebilir. Bu sebeple alırken dikkat etmek gerekmektedir.

Bunu yanında şişme yatak alırken yatağın kumaşının ne olduğuna da dikkat edilmelidir. Bunun sebebi yatakların kumaşının kullanım sırasında rahatlık hissi vermesidir. Terlemeyi önleyici kumaş olması sağlık açısından da önem arz eden bir durumdur.  Kumaşı terletmeyen bir şişme yatakta yatak üzerine yeni bir örtü sermeye gerek kalmamaktadır. Ayrıca şişme yatak yıkanmasında neye dikkat edilmeli sorusunda da bu yatakların kumaşının ve yapıldı hammaddenin önemi bulunmaktadır.

Bu yataklarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir diğer durum da şişme yatak yıkanmasında neye dikkat edilmeli konusudur. Bu konuda alanında profesyonel biri tarafından anlatılanları dikkate almak ve bu yatakları ona göre temizlemek gerekmektedir. Yoksa yatağın zarar görmesine sebep olunabilir.

Şişme Yatak Yıkanmasında Neye Dikkat Edilmeli ve Şişme Yatak Nerede Yıkanmalı

Şişme yataklar, hazırlanan özel boyutları ile içine hava verilmesi ile yatak olarak kullanılabilen tasarımlardır. Yatağın gövdesi sağlam yapılmalıdır ki hava verildiğinde şişsin ve içindeki hava dışarı çıkmasın. Havanın yatağı şişirmesi için bir pompaya ihtiyaç bulunmaktadır. Pompa dışarıda ve kamp alanında kullanılacaksa el pompası denilen ve elle veya ayakla basılarak çalışan pompa tercih edilmektedir. Evde ise elektrikli pompaların kullanımı daha yaygındır. Elektrikli pompalar yatağı çok daha hızlı şişirmektedir. Şişirme işleminden sonra bu yatakların tıpa kısmının çok iyi kapatılması gerekmektedir. Böylece yatak bir süre sonra kendi kendine hava kaçırması engellenmiş olur.

Bu yataklar belli bir süre kullanıldığında yıkanması gerekmektedir. Kısa süreli temizliklerde silinmesi yeterli olurken uzun vadede düşünüldüğünde yıkanması gerekecektir. Şişme yatak yıkanmasında neye dikkat edilmeli konusunda bazı noktalara çok dikkat edilmelidir. Yatağın üzerinde yer alan kullanma talimatına dikkat edilmeli ve yatak ona göre yıkanmalıdır. Bu yataklar genellikle yıkanabilir kumaşlardan yapılmaktadır. Bazılarının elde yıkanması uygun olurken genellikle şişme yataklarda çamaşır makinesinde yıkama yapılabilmektedir.

Şişme yatakların makine de yıkanması konusunda yıkma derecesine dikkat edilmeli ve aynı zamanda sıkma programının yapılıp yapılmayacağına bakılmalıdır. Bunlara dikkat edilirse şişme yatağınızı ara ara yıkayıp içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu yıkama sonrasında kurutma işleminin nasıl yapılacağı konusunda da yine yatak üzerinde yazan uyarılara dikkat etmek ve ona göre kurutmak gerekmektedir. Böylece yatağın bozulmasının önüne geçilmiş olacaktır.

Şişme yatak satın almak istiyorsanız linke tıklayarak ürün bilgilerine sahip olabilirsiniz : ürün karşılaştırması 2019