Le fabuleux destin d'Amélie Poulain / Amelie (2001)

Jean-Pierre Jeunet’in bir aşkı anlatmanın en güzel yolunu bulduğu filminde Amelie’nin o muhteşem hikayesini izliyoruz. Değişik zevkleri ve garip çevresiyle farklı hikayelerin peşinde koşan Amelie’nin, gün gelip kendini kendi hikayesinin içinde bulduğu, dünyanın en tatlı filmi, sevgiliyle izenebilecek aşk filmleri arasında en iyi seçeneklerden biri.

Sevgiliyle izlenecek en iyi 6 aşk filmi

Pride & Prejudice - Aşk ve Gurur (2005)

Bir zamanlar aşkların ne kadar tutkulu ve naïf yaşandığını tüm film boyunca damarlarınızda hissedeceğiniz filmde Bay Darcy ve Lizzie’nin hikayesini izliyoruz. Lizzie diğer kız kardeşlerinin tersine evlenmeyi düşünmese de kendisine kör kütük aşık olan Bay Darcy’nin aşkı karşısında bayağı bir kafası karışıyor. Ancak gururu kendisinin en büyük silahı.

Sevgiliyle izlenecek en iyi 6 aşk filmi

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Sil Baştan (2004)

Romantik komedileri fazla sulu buluyorsanız size Michel Gondry imzalı hem komik hem dramatik Sil Baştan’ı öneriyoruz. İki sevgili Clementine ve Joel’in inanılmaz güzellikteki ilişkileri günün birinde biter ve Clementine ilişkilerinin anılarını bir klinikte sildirir. Bunun üzerine Joel de aynısını yaptırmaya karar verir ama o sırada arkadan ‘Kolay mı unutmak bir an da seniiii’ diyen Hakan Peker’in sesi duyulur. Şaka bir yana dünyanın en iyi aşk filmlerinden biridir, sevgilinizle izlediğinizde romantik bakışmalar yaşatır.

Sevgiliyle izlenecek en iyi 6 aşk filmi

50 First Dates – 50 İlk Öpücük (2004)

Dünyanın en tatlı hikayesini, dünyanın en tatlı iki oyuncusu Adam Sandler ve Drew Barrymore’un canladırdığı bu film, insanın kalbini güneşte kalmış çikolata gibi sıcacık eritir. Peter Segal’in yönettiği filmde; erkeğimiz, geçirdiği bir kaza sebebiyle her gün hafızası sıfırlanan aşık olduğu kızı, o her yeni günde kendine aşık etmeye çalışır. O nasıl bir tatlı aşk hikayesidir, belli değil.

Selvi Boylum Al Yazmalım (1978)

Dünya sinemasından örnek verirken bizim en büyük aşk filmimizi de unutmayalım. Mutlaka izlemişsinizdir ama sevgiliyle milyon kere izleyip, o repliklerin sıcaklığını milyon kere daha hissedebilirsiniz. Sevgi neydi?

Sevgiliyle izlenecek en iyi 6 aşk filmi

Before Sunrise - Gün Doğmadan  (1995)

Yönetmenliğini Richard Linklater’ın yaptığı Before Sunrise en tatlı aşk fimlerinden biridir. Bitmeyen diyalogları ve hiç sıkılmadan izleyeceğiniz bu çiftin hikayesi bir Avrupa seyahati sırasında trende tanışıp, Viyana’da inip birlikte bir gün yaşama kararı almalarıyla başlar. İlginç karakterleri Viyana sokaklarını daha da ilginç bir hale getirir. Tabii aşklarını da…

Sevgiliyle izlenecek en iyi 6 aşk filmi