Saçlar, şüphesiz ki kadın erkek fark etmeksizin herkes için en önemli parçalardan biridir. Bu nedenle zamanla dökülen, seyrekleşen veya matlaşan saçlar, oldukça can sıkıcı bir hale gelir. Bu sorunların yaşanmasında saç köklerinin yetersiz beslenmesi ve saç köklerindeki hücrelerin ihtiyaca uygun şekilde cevap verememesinin etkili olduğu söylenebilir. Bu sorunları yaşayan kişilerin en çok tercih ettiği yöntemlerin başında ise kök hücre ile saç ekimi yöntemi gelmektedir.

Vücudumuzdaki bütün doku ve organları meydana getiren kök hücreler, hem cilt bakımı hem de saç ekiminde sıkça kullanılan bir yöntem haline gelmiştir. Kök hücre tedavisi ile saç ekimi yapıldığında, saç dökülmesi sorunu durdurulmakta ve mevcut saçlar korunarak, yeni saçlar çıkması sağlanmaktadır.

Kök Hücre Yöntemi Neden Tercih Edilmelidir?

Saç ekiminde kök hücre tedavisi, avantajları oldukça fazla olan bir yöntemdir. Tedavide kullanılan kök hücreler kişinin kendi dokusundan alındığı için tamamen organiktir ve sağlığa olumsuz hiçbir etkisi yoktur. Amerika ve İngiltere'deki teknolojilere sahip olan Nişantaşı Estetik Kliniği'nde kök hücre ile saç ekimi işlemi sırasında ağrı veya acı yaşanmaz. Ayrıca iyileşme süresi de oldukça hızlıdır.

Kadın veya erkek ayırt etmeksizin saç sorunları yaşayan herkese uygulanabilen bir yöntem olan kök hücre tedavisi, oldukça kısa sürede tamamlanır. Bu sayede kişi, günlük yaşamına çok kısa bir sürede geri dönebilir. Dökülmenin az olduğu durumlarda tek seansın bile yeterli olduğu bu yöntem, cılız, mat ve zayıf saçları güçlendirmek için de tercih edilebilir.

Kök Hücre ile Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Kök hücre saç ekimi, iki adımdan oluşur. İlk olarak kişiden alınmış olan doku parçası, çoğaltılmak için laboratuvara gönderilir. Ortalama olarak 3 haftada bu kök hücreden milyonlarca yeni kök hücre üretilebilir. İkinci adımda ise üretilmiş olan hücreler, kişinin saç derisine enjekte edilir. Böylece kök hücre ile saç ekimi tamamlanmış olur.

Eğer saç ekim işlemi sonrasında çıkan yeni saçlar kişinin kendi doğal saçlarına benziyorsa, işlemin başarıyla sonuçlandığı söylenebilir. İşleminin en etkili sonucu, 8-12 ay sonra çok daha belirgin bir şekilde görülebilir. Saç ekiminde kök hücre tedavisini düşünenler uzman bir estetik doktoru ile görüşmesi hastanın istediği sonuçlara ulaşmasını sağlayacaktır.