Bu tedaviye uygun olduğu karar verildi ve şimdi ne yapacağız? Erkek hastaların tedaviye başlamadan önce kadın doğum doktorlarında bayan hastanın da muhakkak detaylı incelenmesi gerekir. Sonuç yumurta ve sperm hücresinin mikroenjeksiyon ile birleştirilmesi ve oluşan embriyonun uygun süre sonrasında kadına transferi ile sonuçlanacaktır. İşlem elbette iki kişiyi ilgilendirir.

ROSİ tedavilerin de erkeklere uygulanan mikroTESE işlemi sonrasında elde edilen haploid hücreler gerekli hazırlık ve inceleme işlemlerinden sonra sayıları yeterli ise kullanılan hücrelerin dışında geriye kalan kısmı dondurulabilir ve sonraki tedaviler de kullanılmak üzere de saklanabilir. Sperm ve hücre dondurmalar da önceki senelere göre sonuçlar daha iyi bir hal almıştır.

Bu şekilde dondurulan hücreler daha sonrasındaki tedavilerde de kullanılabilir. Tekrar yapılan tedaviler de çözüldüğünde yeterli hücrelere ulaşılır ise erkekleri tekrarlayan bir cerrahi operasyondan korumuş oluruz.

Tüp Bebek Uzmanı anlatıyor...

ROSİ tedavileri ile elde edilen gebeliklerin de normal tüp bebek gebeliklerinden veya spontane gebeliklerden herhangi bir farkı yoktur. Her ikisinde de hatta üçünde de hasta normal gebe olarak takip edilir. Kontrol sıklıkları rutin gibidir. Ancak kanama ağrı gibi hassasiyet gerektiren her gebenin başına gelebilecek durumlar da hasta sıkı takip ve daha fazla muayene hassasiyeti gerektirmektedir.

ROSİ yöntemini uygulayan yerler, ülkemiz de zamanla daha da fazla artacaktır. Günümüz de bir elin parmağını geçmemektedir. Erkek infertilitesine bir yol getiren bir çözüm doğuran ROSİ yöntemi başarısız bir tedavi süreci geçirmiş olan erkek hastanın üroloji uzmanı tarafından eski ve yeni tahlilleri ile birlikte yapılacak detaylı olan muayenesi ile başlanmalıdır.

ROSİ tedavi süreci üroloji muayenesi ile başladı, üroloji uzmanı erkeğin bu tedaviye uygun olduğuna karar verdi, kadın da kadın doğumcusu tarafından değerlendirildi. Bu tedavi üroloji, kadın hastalıkları ve doğum doktoru, embriyoloji, genetik ekibinin uyumlu ve iletişim halinde olmasını gerektiren özel bir ekip sürecidir.

Erkek infertilitesi problemimiz var ve ROSİ yöntemini denemek istiyorum ya da ROSİ yöntemi nedir doktor hanım/bey diyenler için telefonlarınızı bekliyorum. Ankara tüp bebek tedavisi konusun da her bakış açısından yardımcı olmak isteriz.

Kadınların yaklaşık %20-25’inde miyom problemi görülür. Miyom tedavi edilmediği takdirde kadınlarda gebeliğe engel olmaktadır. Bu nedenle miyom tedavisi oldukça büyük önem taşır. Miyom tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız;

https://sevtaphamdemir.com/ankara-miyom-myom-tedavisi-ve-belirtileri/