Oyun çocuk için bir gelişim aracıdır. Oyunun çocuk gelişiminde duygusal, sosyal, fiziksel olmak üzere birçok faydası vardır. Oyun sayesinde çocuk yaratıcılık, soyut düşünce, sorun çözme becerisi, empati gibi bilişsel gelişime ve sosyal rol deneyimleri enerji boşaltımı, özgüven, özsaygı, kaygı azaltımı gibi birçok duygusal gelişime katkı sağlar. Paylaşma, sabır, liderlik gibi sosyal gelişim; günlük hayatı kolaylaşyıracak ve çevreyi, dünyayı anlamlandıracak birçok fiziksel gelişime faydası vardır. Böylece oyun oynayan çocukların hayata daha fazla adapte oldukları bilimsel makalelere konu olur.

Oyunda Yapbozun Yeri

Yapboz tanım olarak; çocuk oyunları arasında daha çok zihinsel gelişime katkı sağlayacak oyunlardan biri yapbozdur. Yapboz bir karton veya ahşap üzerinde bulunan ve yanyana gelince ortaya bir biçim çıkaran çok sayıda parçadan oluşan, bu biçimi bozup yapmaya dayanan çocuklar için zeka geliştiren bir oyun aracıdır. Bir çocuk oyunu olan yapbozda parçaların sürekli deneme yanılma yoluyla yerleştirilmesi günlük hayatta karşılaşılan sorunlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşma ve çocuklara çeşitli çözüm yolları üretme yeteneği kazandırır.

Özellikle çok parçalı yapbozlar uzun uğraş ve zaman gerektirdiği için sabır yapbozla uğraşan bunu bir hobi haline getiren çocuk ve yetişkinlerde belirgin bir özelik olarak görülür.

Yapboz zihinsel bir çaba gerektirir, böylece çocukların zihinsel gelişimine büyük katkıda bulunur. Yapbozla uğraşan çocukların yaptıkları zihinsel egzersiz sonucuortaya çıkardıkları resim veya fotoğraf çevresindeki insanların takdiriyle beraber özgüvee dönüşür. Bir emek sonucu özgüvene dönüşen zihinsel egzersiz çocukta kendini tanıma bir özfarkındalık oluşturur.

Yapbozun bir türü olan ahşap puzzle karton puzzle'lara göre çocukların dikkatini daha çok çeker ve yaş itibariyle olan dikkat dağınıklığının önüne geçer. Ahşap yapboz çocuların gözünde nesneyi daha belirgin hale getirerek bu sayede ince motor becerisini yani nesneyi kullanma becerisinin gelişimine katkıda bulunur.

Yapbozun sayılan birçok faydasıyla beraber çocuklarınızla kaliteli bir zaman geçirmek ve bu sayede çocuğunuzla ortak bir paydada buluşmak istiyorsanız Tamam Anne mağazasından bütçenize uygun, çouğunuzun gelişimine katkı sağlayan çeşit çeşit puzzle'lar bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için https://www.tamamanne.com.tr/Ahsap-Puzzle,LA_210-2.html adresini ziyaret edebilisiniz