Kediler için huzur ve gizlilik tuvalet ihtiyaçlarını karşılarken çok önemlidir. Kapalı kedi tuvaleti tam da bu noktada yararlı olacaktır. Açık tuvaletlerle karşılaştırıldığında gizlilik konusunda kedinizi daha huzurlu hissettirir. Üstelik kokuyu muhafaza etme noktasında daha başarılıdır. Dışkılama sonrası patisiyle üzerini kapatmak için kazdığında kumların etrafa yayılmasını önler.

Kumların Saçılmaması İçin!

Tuvalet kaplarının kapalı olması ve kapak kısmında bulunan elekler kumların saçılmasını engeller. Böylece kabın bulunduğu alan daha uzun süre temiz kalır. Kedi tuvaleti paspası kullanırsanız patilerinde kalan kumları diğer odalara taşımamış olurlar. Bu da sizin temizlik için ayıracağınız vakti en aza indirir.

Kediniz İçin En Uygun Olanı

Kediler tuvalet kapları içinde döner ve kendilerine en uygun yeri ararlar. Tuvalet kabının boyutu bu dönme ihtiyacını karşılayabilecek ölçüde olmalıdır. Küçük bir alanda dönememesi ve kendine uygun yer bulamaması kedinizi tuvaletinden uzaklaştırabilir. İçerisine girip çıkarken zorlanmaması gerekir. Bu nedenle kapısının da kedinizin sıkışmayacağı boyutlarda olması gerekir. Aksi takdirde bu durum kedinizi huzursuz edebilir. Büyük boylarda olan kapalı kedi tuvaleti tercihleriniz arasında ilk sıralarda olmalı.

Kapalı Kedi Tuvaletlerinin Temizliği

Koku alma duyuları bizden daha güçlü olan kediler bu konuda titiz ve tutucu davranırlar. Kokan bir kabın içerisine girmek istemezler. Ayrıca kumu kirlenmiş tuvaleti de kullanmak istemezler. Ve kendilerine yeni bir tuvalet arayışı içine girerler. Kediniz evin bazı köşelerine dışkısını bırakıyorsa bunun nedeni tuvalet kabı temizliğinin düzgün olmaması olabilir. Bir kum temizleme küreği yardımıyla kapalı kedi tuvaletini temizleyebilirsiniz. Kapalı kedi tuvaleti seçiminde filtreli olanları tercih ederseniz temizliği daha pratik olabilir. Kumlarının temizliği her gün düzenli şekilde yapılmalı. Kabını 15 günde bir temizleyip, kumunu tamamen değiştirmelisiniz.

Kapalı Kedi Tuvaleti Çeşitleri

Genellikle model, renk ve boyut şeklinde çeşitlendirilir. Sürekli göz önünde olacağı için estetik yapısıyla da size hitap etmeli. Kapalı kedi tuvaleti çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kapalı, kapılı ve kapısız tuvaletler
  • Kapılı, filtreli ve filtresiz tuvaletler
  • Kapalı otomatik tuvaletler
  • Üstten girilebilen kutu şeklindeki tuvaletler
  • Köşe kullanımına uygun tuvaletler

Olarak temin edebilirsiniz.