İstanbul'da okullar tatil mi sorusu yanıt buldu. Cuma günü megakentte yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı önlem alan İstanbul Valiliği okulların belirli bir saate kadar olacağını duyurdu. Karnelerini alacak olan milyonlarca öğrencinin trafikten ve olumsuz havadan etkilenmemesi adına alınan karara göre normal eğitim yapan İstanbul'daki okullarda saat 10.00'dan sonra tatil başlayacak. Vali Yerlikaya'nın açıklaması şöyle,

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın normal eğitim ve ikili eğitim yapan okullarda yarıyıl tatilinin başlayacağı saatleri açıkladı.

Buna göre;

* Normal okullar saat 10.00'da,

* İkili eğitim yapan okullarda ise sabahçılar 10.00'da, öğlenciler ise 14.00'ten sonra yarıyıl tatiline başlayacak.

Bingöl’de iki gündür etkisini gösteren kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde iki gündür yaşanan yoğun kar yağışı sonrasında ‘ulaşımda aksama, buzlanma ve don’ olayları başta olmak üzere meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak il merkezi ve tüm ilçelerimizdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde 21.01.2022 Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.Açıklama ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.