Son dakika: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan AKOM'da önemli açıklamalar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yoğun olarak devam eden kar yağışı ve karla mücadele ile ilgili AKOM'da açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki kar yağışıyla ilgili "Tabiri caizse bir afet yağışı gibi bir yorumdan bahsediyorlar." diyen İmamoğlu kar kalınlığının bazı bölgelerde 85 cm'ye kadar ulaştığını açıkladı. AKOM'daki açıklama sonrası sahaya inen İmamoğlu ekipleri ziyaret etti. Burada da konuşan İmamoğlu İstanbullulara seslenerek, "Şu anda ne yazık ki TEM Otoyolu üzerinde, 2'inci köprü üzerinde yoğun sıkışmalar var. Oradaki insanların yiyecek ve içecek sıkıntılarını olduğunu biliyorum. Bu konuda çaba içerisindeyiz. Vatandaşlarımıza çağrım zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın." dedi.

"FIRTINALI KAR YAĞIŞI VAR"

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Zor bir akşam geçiyor, bunun farkındayız. İstanbul'un batı aksında, yani yeni İstanbul Havalimanı'yla başlayan, özellikle Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü üzerinden devam eden bir hatta yoğunlaşan bir fırtınalı kar yağışı var.

"METRO SEFERLERİNİ GEREKİRSE DAHA FAZLA DA UZATABİLİRİZ"

Şu an itibariyle, yaklaşık 4-5 saattir yoğun bir kar yağışı içerisinde sürüyor. Yoğunlaştığımız yetki alanlarımız var. Özellikle D100 karayolu diye tariflediğimiz, aslında E-5 karayolu diye de bilinen, Avcılar'ın, Beylikdüzü'nün içinden geçen Büyükçekmece'ye doğru devam eden bu hatta yoğun bir sıkışma yaşanıyor. Kar yağışı da etkisini devam ettiriyor. Şu anda orada Esenyurt ve Beylikdüzü Belediye Başkanlıklarıyla yaptığımız görüşmede, kar kalınlığının 50 santimi aştığını ifade ediyorlar. Metro seferlerini gerekirse daha fazla da uzatabiliriz."

"VALİMİZİN KARARINI ÇOK KIYMETLİ BULUYORUM"

İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul'da kamu personelleriyle ilgili idari izin kararını değerlendirdiği diğer açıklamasında da şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle Sayın Valimizin idari tatil kararını çok kıymetli buluyorum. Değerli ve önemli bir karar oldu. Zira yarın en az seyahate ulaşmamız için mutlaka tatil olması gerekiyordu ve buna uymak gerekir. Lütfen dikkatli olalım. Bu akşam yoğun bir kar yağışıyla karşı karşıyayız.

"KAR YAĞIŞI İSTANBUL'UN ÜSTÜNÜ KAPLAMIŞ DURUMDA"

Batıdan yoğun başlayan kar yağışı şu anda tamamen İstanbul'un üstünü kaplamış durumda. Uzman arkadaşlarımın ifadesine göre 7-8 saatte 60 cm'ye yakın kar birikintisi yapmış bir yağıştan bahsediyoruz. Tabiri caizse bir afet yağışı gibi bir yorumdan bahsediyorlar.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 85 CM'YE ULAŞTI

Bazı ilçelerdeki kar kalınlıklarını vermek istiyorum. Resmi rakam diyelim adına. Arnavutköy, Başakşehir ve Sultangazi gibi noktalarda 1 metreye varan, 80 santim-85 santim yüksekliklerini arkadaşlarım bize ölçerek ulaştırıyor. Güneye doğru olan ilçelerimizde bile 50-60 cm'ye kadar iniyor. Kent merkezinde de 35-40-50 cm'in altında ölçemiyoruz."

"ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN"

AKOM'daki açıklamalarının ardından sahaya inen İmamoğlu Barbaros Bulvarı üzerinde çalışma yapan ekipleri ziyaret etti. İmamoğlu burada yaptığı açıklamada, "Şu anda Barbaros Bulvarı üzerindeyiz. Çalışamalarımız aralıksız devam edecek. Şu anda ne yazık ki TEM Otoyolu üzerinde, 2'inci köprü üzerinde yoğun sıkışmalar var. Oradaki insanların yiyecek ve içecek sıkıntılarını olduğunu biliyorum. Bu konuda çaba içerisindeyiz. İnsanlarımızın sağlığını korumak zorundayız. Yollarımızı da açmaya devam edeceğiz. Süreci şeffaflıkla açacağız. Şu yol bunun yetkisinde bu yol bunun yetkisinde kavgasını İstanbul'da yaptırmayacağım. Bu anlayıştaki açıklamalara da cevap vermeyeceğim. Güvenlik güçlerimiz büyük bir çaba içerisinde. Bunları aşmak için uğraşıyoruz. Sabaha inşallah bunun karşılığını alırız diye umuyorum. Vatandaşlarımıza çağrım zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın." ifadelerini kullandı.