İnsanların hayatta en fazla zorlandığı şeylerin başında duygularını doğru bir şekilde ifade ederek karşı tarafa açılmak geliyor. Üzerine saatlerce, günlerce hatta haftalarca düşünülen bir süreç olabilen açılma durumu bazen tüm bu düşüncelere rağmen havada kalabiliyor ve istenilen sonuca varılmıyor. Bunun nedeni ise genellikle insanların ilk adımı nasıl atacağını bilmemekten kaynaklanıyor. İlk tanışma sonrası başlatılan o ufak sohbeti bir adım ileriye götürerek istediğiniz seviyeye getirmenin yani ilk adımı atmanın yolları ise birbirinden farklı olabiliyor. Biz de bu yazımızda sizler için ilk adımı atmanın nasıl atılacağını ve ilk adımı atarken neler yapmanız gerektiğini anlatacağız.

1- Düşünceleri Önemsemeyin İlk adımı atarken genellikle düşülen hata karşı taraf ne diyecek ya da ne düşünecek sorunu oluyor. Ancak bu düşünmeniz gereken son şey bile olmamalı çünkü insanların birbirlerine karşı farklı duygular hissetmesi ve onları dile getirmesi oldukça doğal bir durum. Bu yüzden de klasikleşmiş bir düşünce olan “ne deri” tarihin tozlu sayfalarına gömmeniz gerekiyor.

2- Jest Yapın Bir sonraki adımda ise jest yapmaktan kaçınmayın bir buket çiçek göndermek ya da karşınızdaki kişinin sevdiği bir şeyi hediye etmek ilk adımı atmak için harika bir fırsat sağlayabilir. Hem hislerinizi belli etmek hem de karşı tarafa onu düşündüğünüzü ve ince ruhlu birisi olduğunuzu kanıtlamanın en harika yolu jest yapmaktan geçiyor.

3- Girişkenliği Elden Bırakmayın İlk adım atma olayında dikkatli olmanız gereken bir diğer detay ise girişkenlik. Giriş olmak kesinlikle ilk adımı atma da ve attıktan sonra ki süreçte sizi karşı tarafından gözünde daha iyi bir konuma taşıyacak durumlardan biri. Özellikle karşı taraf ile olan iletişim sürecinin kopmaması için girişken olmak size oldukça fayda sağlayacaktır.

4- Şüphe Etmeyin Yapmaya karar verdiğiniz hamleden şüphelenmek, yapayım mı yapmayayım mı diye düşünmek de sizi geriye çekecek durumların başında yer alıyor. Bunun yerine aldığınız karara güvenip hamlenizi yapmak çok daha mantıklı bir hareket olabilir. Tabi bununla birlikte kendine güvenmeyi de ihmal etmeniniz şart.

5- İltifatları Doğru Kullanın Son olarak ise iltifatları doğru kullanmak oldukça önemli bir yere sahip. Bu yüzden de konuşma aralarında fırsat buldukça doğru ve nazik iltifatlarda bulunmak size oldukça büyük bir getiri katacak detaylardan. Bunun için ise sevdiğiniz kişiyi tanınan bir ünlüye benzetebilir ya da ortak alanlarınızda iltifat çıkabilirsiniz.