Güvenli Gıda İçin Blast Chiller

            Yiyecek ve içeceklerdeki zararlı mikroorganizmaların çoğalmasına engel olmak veya en azından bunu yavaşlatmak amacı ile sıcaklık veya soğukluğunun korunması yoluna gidilmektedir. Derin dondurucularda veya buzdolabında saklama ya da benmaride sıcak tutmaya devam etme işlemleri bunun örneğidir. Sıcaklık değerini korumak kadar önemli olan bir başka konu ise istenen sıcaklık veya soğukluk değerine ulaşma hızıdır. Zira bu işlemler ne kadar uzun sürerse gıdalarla ilgili riskler o kadar artmaktadır.

            Mikropların çoğalmasına uygun sıcaklık değerlerinden gıdaları olabildiğince çabuk uzaklaştırmak için adı verilen ve hızlı soğutma yapan cihazlar kullanılmaktadır. Bu sayede gıdaların güvenli koşullarda hijyenik olarak saklanması mümkün olmaktadır. Bu cihazlar ile 60 derecenin üzerindeki bir sıcaklıktan -18 dereceye kadar yalnızca birkaç saatte ulaşmak mümkün olmaktadır. Blast chillerler sıcak iklim şartlarında da çalışmaya uygun şekilde dizayn edilmektedir.

 Mobil Dükkanlar İle Her Şarta Hazır Olun

            Soğutma işlemi için sabit sistemler kurmak her zaman avantajlı ve kullanışlı olmadığından ihtiyaca uygun olduğunda mobil dükkanların kullanımı tercih edilebilmektedir. Her mevsimde çalışma imkanı sunan kullanım durumuna göre tasarlanabilmektedir. Bu dükkanlar içerisindeki tüm teçhizat hazırlanmış olarak anahtar teslim şeklinde kullanıma sunulmaktadır. İçerisinde terazi, raf, bıçak seti ve soğuk depo gibi ihtiyaç duyulabilecek her şey mevcuttur.

            Balıkçılarda ürünlerin korunması ile üretilen buzlar kullanılarak yapılmaktadır. Elektrik ve su bağlantıları sağlandığı takdirde montaj gerektirmeden hemen kullanılabilen mobil dükkanlar istenilen zaman ve yerde kullanma, kolayca taşıma veya kiraya verebilme olanağı vermektedir. Konteyner ölçülerine uygun olarak üretildiğinden nakliye kolaylığı sağlamaktadır. Mobil dükkanlar kaliteli malzeme kullanılarak uzun ömürlü olacak şekilde üretilmekte ve hijyen şartlarının sağlanmasına önem verilmektedir.